Afbeelding

Ollie B Bommel start Kinderboekenweek feestelijk

Algemeen 518 keer gelezen

DEN BOMMEL - Op 6 oktober werd de start Kinderboekenweek gevierd op de Ollie B Bommel.

De dag begon met een feestelijke opening van de Bibliotheek op School. De jongste en de oudste leerling van de school knipten het lint door. Naast de uitgebreide up to date collectie die de school al had staan, is de bibliotheek nu uitgebreid met nog meer titels. Elke ochtend beginnen de kinderen in de hele school met lezen, dan is het fijn om voor ieder wat wils in de bibliotheek te hebben staan; spannende boeken, vrolijke boeken, interessante informatieve boeken of stripboeken. Nu kunnen de kinderen met hun eigen pasje ook elke week een boek voor thuis lenen.

Lezen is niet alleen heel goed voor je, maar ook erg leuk. Je kunt heerlijk verdwalen in een verhaal, terwijl je ondertussen oefent met woordenschat en leesbegrip; twee vliegen in één klap dus! En samen lezen of voorlezen is ook nog eens gezellig!

De dag werd afgesloten met dansoptredens van elke groep. Juf Gwendolyn had de afgelopen zes weken met elke groep een dans ingestudeerd in het thema Gi-Ga-Groen. Heel veel ouders en grootouders kwamen kijken naar hun enthousiaste dansshow.

Uit de krant