Afbeelding

Feestelijke opening kinderboekenweek op Ollie B. Bommel

Algemeen 479 keer gelezen

DEN BOMMEL - ‘Worden wat je wil!’ is het thema van de landelijke kinderboekenweek. Op de Ollie B. Bommel in Den Bommel werd deze feestelijk geopend door de kinderen die verkleed als brandweermannen, politieagenten, prinsessen, bouwvakkers het dansje opvoerden op de soundtrack van Kinderen voor Kinderen. Zij hadden dit ingestudeerd bij de danslessen die Petra Hoek de afgelopen weken heeft gegeven.

Tijdens de kinderboekenweek wordt er nog eens extra tijd en aandacht besteed aan lezen en aan leuke boeken. En leuke boeken, die zijn er genoeg in de vers aangevulde schoolbieb. In de zomervakantie hebben de leerkrachten de bibliotheek opgeschoond en heel veel nieuwe boeken aangeschaft. Want leesplezier begint met het vinden van een leuk boek.

Elke dag op de Ollie begint met een half uur lezen; de kinderen lezen in hun eigen boek, de juf leest een stukje voor, of de kinderen vertellen elkaar over hun boek. Op deze manier lezen de kinderen lekker veel, wat heel belangrijk is voor alle andere vakken. Want lezen en woordenschat komt overal in terug; rekenen, begrijpend lezen, de zaakvakken, en natuurlijk taal en spelling.

De kinderboekenweek wordt afgesloten met de voorleeswedstrijd van groep 7/8. Drie finalisten lezen een stukje voor aan de hele school. De beste mag de school vertegenwoordigen tijdens de VOO voorleeswedstrijd.

Uit de krant