Afbeelding

Haven10brocante sluit na vijftig jaar deuren

Zakelijk 909 keer gelezen

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Al sinds 1973 is Willem Schraven actief in de handel van oude meubelen, brocante, meubelmakerij en meer. Aan het eind van het jaar sluit hij na vijftig jaar de deuren van zijn zaak.

“Ik ben begonnen met reizen naar Engeland, Schotland en Frankrijk en de verkoop van brocante spullen, 18 jaar lang op de markt in Rotterdam. Daarna ben ik in 1993 een logerij begonnen aan de haven in Stad aan ‘t Haringvliet, voor velen op Flakkee bekend. Honderden kasten en binnendeuren werden van verf ontdaan. Daarna kwam er een tijd om te veranderen van andere locatie in Stad, sinds 2006 zat ik op Haven 10.”

De meubelmakerij werd een belangrijke activiteit, maar ook import van bijzondere meubelen en curiosa uit onder andere Egypte en het oostblok en uit Indonesië kleine teakhouten meubelen. “Dat deed ik door eigen import en daardoor concurrerende prijzen maar vooral oog voor kwaliteit anders hou je niet zo lang vol in onze handel”, aldus Schraven.

“Na vijftig jaar is het tijd voor een rustiger periode en sluit ik mijn zaak eind van dit jaar”, vertelt hij. “Uiteraard moet de loods leeg, de uitverkoop begint op zaterdag 30 september met grote kortingen. “Wel blijf ik bereikbaar voor service, garantie, vragen en eventueel koopadvies.”

Meer informatie: www.grenenenzo.nl en www.Haven10brocante.nl.

Uit de krant