In de app zijn veel meldingen te vinden over rondslingerend afval.
In de app zijn veel meldingen te vinden over rondslingerend afval.

Gemeente krijgt al meer dan 7.000 meldingen via Fixi

Algemeen 355 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een klein jaar geleden sloot de gemeente Goeree-Overflakkee zich aan bij Fixi. Sindsdien kwamen er al meer dan 7.000 meldingen binnen.

Dat meldt de gemeente in een bericht. Inwoners die iets in de buitenruimte zien dat niet in orde is, zoals een kapotte lantaarnpaal, vernieling of een omvergereden verkeersbord, kunnen dit melden via de Fixi-app. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Meer informatie is ook te vinden op www.goeree-overflakkee.nl/fixi.. De gemeente neemt sinds oktober vorig jaar alleen nog meldingen via Fixi in behandeling. “Meldingen vanuit andere apps of platforms, zoals de BuitenBeter-app, worden niet meer in behandeling genomen”, liet de gemeente toen weten.

Enkele maanden na de invoering van Fixi besteedde Eilanden-Nieuws aandacht aan de app en dan met name hoe wordt omgegaan met privacygevoelige informatie. Daar heeft een inwoner behoorlijk veel invloed op, zo bleek. De belangrijkste les voor het waarborgen van de privacy: om een melding te doen hoef je geen account aan te maken. “Zonder account wordt een melding niet zichtbaar op de kaart. Dus dan wordt er niets openbaar”, legde de gemeente uit in het betreffende artikel. Het voordeel van een account is dat je de melding zelf kunt aanpassen. Zonder account moet je hiervoor de gemeente bellen. Ook in dat geval kun je aangeven dat er geen gegevens bij de melding mogen worden vermeld. Lees het volledige Extra-artikel hier.

Uit de krant