Afbeelding

175 kinderen doen mee aan VakantieBijbelDag in Sommelsdijk

Algemeen 288 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Afgelopen dinsdag 30 april was het in de Rehobothkerk te Sommelsdijk weer een feestelijke bedrijvigheid. De VakantieBijbelDag werd weer georganiseerd. Dit alles rondom het thema: Wie wint?! 

“Wat was het fijn”, aldus de organisatie. “Met 175 kinderen zingen en luisteren naar het Bijbelverhaal over Gideon. God overwint door mensen die op Hem vertrouwen! Ook leerden we Romeinen 8 vers 37 uit ons hoofd: ‘Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars, door Hem, Die ons liefgehad heeft.”

Daarna was het tijd voor wat lekkers en gingen de kinderen knutselen of een spel doen. Groep 1-4 knutselde een fakkel, groep 5 en 6 speelde levend ganzenbord en de kinderen van groep 7 en 8 gingen op pad met een pen, voor het ruilspel. “De eindresultaten waren onder andere een vuurkorf en een kinderstep. Er werd goed samengewerkt.”

Het toneelstuk was een regelrecht feest, aldus de organisatie. “Sofie, Julia, Luuk en Naud deden mee aan een wedstrijd. Bij Sofie en Julia mislukte het baksel voor de wedstrijd omdat ze niet goed samenwerkten. Zwarte cakejes... Luuk en Naud vingen een knoeperd van een vis en wonnen de viswedstrijd, zij werkten wel goed samen en maakten geen ruzie. Ook was er weer een prijsuitreiking, er werden namelijk veel prijspuzzels en kleurplaten ingeleverd. Veel kinderen gingen met een mooie prijs naar huis.” De organisatie van de VakantieBijbelDag kijkt terug op een hele mooie dag. “Fijn dat er zoveel kinderen waren!”

De Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk houdt deze VakantieBijbelDag jaarlijks in de meivakantie. “Samen met de andere kerken in Middelharnis/Sommelsdijk wordt zo in verschillende vakanties een vakantiebijbelfeest gehouden. Veel kinderen kijken hier iedere vakantie weer naar uit en ook voor de vele vrijwilligers is het een feest.”

Afbeelding

Uit de krant