Afbeelding

Prins Maurits en RGO organiseren gezamenlijke studie- en beroepenmarkt

Algemeen 391 keer gelezen

MIDDELHARNIS - RGO Middelharnis, de CSG Prins Maurits en de gemeente Goeree-Overflakkee organiseren dinsdagavond 6 februari van 18.30 tot 21.00 uur een studie- en beroepenmarkt voor de klassen vmbo 2, mavo 2, havo 4 en vwo 5. De leerlingen en hun ouders worden hiervoor van harte uitgenodigd. De avond vindt zowel in de aula van de CSG Prins Maurits als in de aula van RGO College plaats, beide aan de Koningin Julianaweg te Middelharnis.

De avond is onderdeel van het studiekeuzetraject/de profielkeuze voor leerlingen. De scholen vinden het belangrijk dat jongeren zich goed oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Op de markt staan stands van 50 tot 60 organisaties/bedrijven, die actief zijn in verschillende branches in onze regio. Ze vertellen en laten zien wat de mogelijkheden van banen op mbo-, hbo- en wo-niveau zijn. Daarnaast staan er mbo’s, hogescholen en universiteiten om hun opleidingen toe te lichten en de vragen van hun toekomstige studenten te beantwoorden. De stands staan per branche bij elkaar in één van beide aula’s.

Op de markt zijn leerlingen en ouders verder vrij de organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen naar eigen keuze te bezoeken. Lokale organisaties en bedrijven ontmoeten hier hun toekomstige werknemers en de jongelui zien welke mooie beroepen en branches er in de regio zijn

Hoe verloopt de studie- en beroepenmarkt?

Start studie- en beroepenmarkt in aula’s PM en RGO College is om 18.30 uur. Op dat tijdstip is er inloop en bezoek aan de beurs voor vmbo-2 en mavo-2 leerlingen en hun ouders. Om 19.30 uur is er inloop en beursbezoek voor havo-4 en vwo-5 leerlingen en hun ouders. Er is gekozen voor twee starttijden om het bezoekersaantal enigszins te spreiden over de avond. De studie- en beroepenmarkt eindigt om 21.00 uur.

De organisatie van de beurs is in handen van de decanen van RGO College en CSG Prins Maurits. Zij kijken uit naar deze jaarlijkse beurs, waar onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid elkaar ontmoeten. “Het is geweldig om te merken dat de externe partners van de scholen zich willen inzetten voor loopbaankeuzes van de leerlingen.”

De scholen verwachten veel bezoekers. Het parkeerterrein van het gemeentehuis is daarom die avond ook open.

Uit de krant