Afbeelding
Foto:

Jim en Mick Hameeteman winnaars van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken

Algemeen 393 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De derde duivenvlucht van het seizoen vond plaats op Koningsdag, zaterdag 27 april. Dit was tevens de eerste Grote Prijs vlucht van PV de Combinatie uit Middelharnis dit seizoen.

De 41 duivencoaches kwamen vrijdagavond naar het Melkhuusje in Middelharnis om hun duiven in te korven en mee te dingen naar de overwinning van de vlucht uit Niergnies Seravall, plaatsje in Noord Frankrijk, met een afstand van circa 190 kilometer. Totaal werden 1.057 duiven ingekorfd door de duivencoaches van PV de Combinatie, die met nog 34.000 andere duiven uit Zuid Holland met vrachtauto’s naar de losplaats werden vervoerd.

Zaterdagmorgen vroeg was het bewolkt en regenachtig en er moest tot 09.30 uur worden gewacht alvorens het sein tot lossen kon worden gegeven. Vanaf dat moment werd er gerekend: hoe is de wind, hoe snel zullen ze vandaag vliegen, hoe laat kunnen we ze verwachten?

Om 11.19.34 uur kwam het eerste bericht uit Ouddorp. Jim en Mick Hameeteman hebben hun jaarlingdoffer, NL23-9289937, geconstateerd. De Nationale Vitesse (snelheid) kampioenen uit 2023 sloegen direct op de eerste Grote Prijs Vlucht toe en wonnen de eerste prijs, tevens ook de eerste van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden en de eerste prijs van geheel afd.5 Zuid Holland tegen ruim 35.000 duiven. “Weer een geweldige prestatie van deze vader-zoon combinatie. Met een snelheid van ruim 105 kilometer per uur is deze jaarling doffer winnaar van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken”, aldus de Combinatie. André van der Linde en Richard van den Bos maken het podium compleet.

Uit de krant