Daniek de Roon omsingeld door drie verdedigers van Vrederust. (Foto: Rombout van Reijn)

Den Bommel behoudt voorsprong in wedstrijd tegen Vrederust

Sport 356 keer gelezen

REGIO - VV Den Bommel speelde zaterdag 4 mei een cruciale thuiswedstrijd tegen VV Vrederust uit Halsteren op hun eigen terrein. Ondanks het kletsnatte veld na een stevige onweersbui, kwam Den Bommel op voorsprong. De wedstrijd eindigde in 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Vrederust op de 11e plaats en had recent een belangrijke overwinning behaald tegen VV Stellendam. Deze overwinning had hen geholpen om hun positie ten opzichte van de nacompetitie te verbeteren. Aan de andere kant had Den Bommel, ondanks hun comfortabele 8e positie, nog steeds punten nodig om uit de buurt van de nacompetitie te blijven.

Het beloofde een interessante wedstrijd te worden tussen twee teams die beide de punten hard nodig hadden. De wedstrijd begon kort na half drie onder een lekker zonnetje, maar met dreigende luchten op de achtergrond, wat een voorbode bleek te zijn voor het verloop van de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd zette Den Bommel druk op het doel van Vrederust, maar slaagde er niet in om zorgvuldig om te gaan met de kansen die ze kregen. Ondanks enkele veelbelovende aanvallen slaagden ze er niet in om het net te vinden. Vrederust werd steeds brutaler naarmate de tijd verstreek en begon ook meer richting het doel van Den Bommel te trekken, vooral via gevaarlijke counters van hun snelle en technisch begaafde spitsen.

Vrederust kort op voorsprong

In de 20e minuut kreeg Vrederust een penalty toegekend na een fout van de verdediging van Den Bommel, waardoor ze op voorsprong kwamen. Dit dwong Den Bommel om in de achtervolging te gaan, maar het spel werd rommelig en gehaast, en er werden tot de rust nauwelijks goede kansen gecreëerd.

In de 55e minuut wist Johnno Bakker zijn directe tegenstander te passeren en te scoren, wat resulteerde in de gelijkmaker voor Den Bommel. Kort daarna werd de wedstrijd onderbroken vanwege onweer, maar na een flinke pauze werd het spel hervat op een kletsnat veld.

Den Bommel stelt punten veilig

Den Bommel kwam scherp uit de kleedkamer en zette Vrederust vast op hun helft. Bij één van de aanvallen die volgde, schoot Johan Kornet de bal hard en onhoudbaar in het doel, waarmee Den Bommel op voorsprong kwam.

In het vervolg van de wedstrijd slaagde Vrederust er amper in om kansen te creëren, terwijl Den Bommel bleef drukken voor een derde doelpunt. Daniek de Roon speelde bruut zijn tegenstander door de benen en Ruben Rui dos Santos kreeg enkele kansen om de voorsprong uit te breiden, maar vond elke keer de goalie van Vrederust in de baan van z’n schot.

Uiteindelijk wist Den Bommel de voorsprong vast te houden en de begeerde 3 punten veilig te stellen. Door het verlies van concurrent Stellendam, die tot de 90e minuut gelijk stonden tegen De Jonge Spartaan maar uiteindelijk verloren, heeft Den Bommel zich veilig gespeeld.

Voor de neutrale toeschouwers en de fans van Stellendam had een gelijkspel voor Stellendam gunstig geweest, omdat dit hen met 9 punten achterstand nog steeds in de race zou houden om Den Bommel bij te halen. Echter, met het huidige verloop van de competitie kunnen de fans van Den Bommel gerust zijn, wetende dat hun team volgend jaar weer in de 3e klasse zal spelen.

Stellendam heeft echter nog steeds een kans om zich veilig te spelen door Internos bij te halen, dan moeten ze minimaal één keer meer winnen dan Internos in de laatste 3 wedstrijden waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen nog steeds van cruciaal belang kan zijn voor hen.