Afbeelding

Beneluxfinale FIRST LEGO League 2021 op CSG Prins Maurits

Algemeen 630 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 17 april was een groep leerlingen van CSG Prins Maurits op school te vinden. De school was verder uitgestorven, maar dit LEGO League team deed mee aan de Beneluxfinale van de First Lego League.

De Lego League bestaat uit het bouwen van een robot, het programmeren van een robot, het innovatieproject en het samenwerken in een groep. In maart was er de regiofinale, dit werd door de gedeeltelijke lockdown een online-event. Met o.a. 205 bij elkaar gesprokkelde punten wonnen de PM-leerlingen toen de eerste ronde.
De ‘PM Power Programmers’, Yenthe (teamcaptain), Daniel, Pieter-Bas, Ilse, Vincent, Sem (niet op de foto) en Willemijn, zochten voor hun project onder andere uit hoe je op het schoolplein van de PM leerlingen meer kunt laten bewegen. Naast verschillende sportmogelijkheden bedachten ze dat je dit zou moeten kunnen meten met je mobiel en dat er net als bij het ‘ommetje’ een competitie-element wordt toegevoegd.

Zoals gezegd was er dus jl. zaterdag de Beneluxfinale. Opnieuw op school maar nu in een live-event. Naast een jurygesprek over de robot en het innovatieproject werd één van de drie rondes op de livestream gespeeld. Dat werd ook gelijk de beste ronde. Helaas bleef de score hier steken op 170 punten. Dit fantastisch georganiseerde evenement, waar ook ‘Jan en Lola’ van de LEGO Masters langs kwamen, zorgde voor een mooi leermoment voor dit superteam.

Elk jaar is er een First Lego League wedstrijd waar jaarlijks ongeveer 250.000 kinderen van 10 t/m 15 jaar aan deelnemen. Dit jaar waren dat in Nederland, België en Luxemburg ongeveer 800 teams. Volgend jaar dus weer nieuwe kansen voor de leerlingen!

Uit de krant