Afbeelding
ingezonden mededeling

Wat neem je als lunch mee naar Utrecht voor kantoor?

Zakelijk 533 keer gelezen

Als u van 9 tot 5 op kantoor bent, is het antwoord: neem uw lunch van thuis mee. Je lunch meenemen naar je werk is om verschillende redenen een goede gewoonte. Het helpt je niet alleen om je voeding gedurende de dag bij te houden, maar het bespaart je op de lange termijn ook een hoop geld. Maar wat neem je wel mee en, nog belangrijker, wat neem je niet mee? Laten we ons richten op het positieve en het negatieve achterwege laten als we de volgende vijf gezonde kantoorlunches in Utrecht bekijken. Ze houden je niet alleen energiek, maar besparen je ook nog wat geld. 

Bonen eten op kantoor

Wie bonen eet, eet minder, en dat kan voor u als een verrassing komen. Bonen zijn rijk aan vezels, die je spijsverteringsstelsel gezond houden en je langer een vol gevoel geven. Je kunt er allerlei maaltijden mee maken, zoals bonen-, tonijn- of kipsalade, of je kunt er een gezonde wrap van maken. 

Broodje zalm of tonijn

Een broodje tonijn of zalm is een uitstekende optie als je een snelle maaltijd wilt die vol zit met eiwitten, omega-3 vetten en B-vitamines. Je kunt er ook olijven en cherrytomaatjes bij doen om het interessanter te maken. Je kunt er ook een salade van maken als je niet van brood houdt. Dit is de perfecte oppepper als je uitgeput bent na een lange dag op het werk. Het is ook een zeer vullende maaltijd die u zal helpen om trek in de middag te voorkomen. 

Groentesalade met hummus

Hier is een snel en eenvoudig recept dat u voorziet van gezonde hoeveelheden vezels, eiwitten en mineralen. Alles wat je nodig hebt is een blikje kikkererwten, verse groenten en olijfolie. Je kunt een grote hoeveelheid maken en het de hele week in je koelkast bewaren. Omdat dit gerecht zo veelzijdig is, kun je het zelfs gebruiken op sandwiches of met wat crackers als snack. 

Soep eten als lunch

Een kom soep is een goede keuze voor de lunch, vooral als het buiten koud is. U kunt een traditionele kippennoedelsoep maken, maar u kunt ook eens Thaise kokossoep of Indiase linzensoep proberen. Deze zitten boordevol voedingsstoffen en mineralen en zijn uitstekend geschikt om op te warmen op een kille dag. Als je je eigen soep maakt, gebruik dan natriumarme bouillon om je natriuminname onder controle te houden. In de blog van de Buurtboer vind je alle informatie over lunchen op kantoor.

Uit de krant