(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Schotejil haalt veel medailles binnnen

Sport 259 keer gelezen

REGIO - De zwemmers van zwemclub De Schotejil verschenen zaterdag 13 april in Sliedrecht aan de start voor een zwem-meerkamp met nog zes zusterverenigingen, dit maal georganiseerd door de Schotejil zelf. Het programma van de wedstrijd was ook nu weer erg divers met ‘zeldzame’ sprintnummers in alle categorieën, alsmede de meer gangbare 800 meter vrij en 200 meter wisselslag.

Op 800 meter vrij was Laurens Kalle bij de heren het snelst in een pr-tijd van 8.55.70. De tweede en derde plaatsen waren voor Jacob Mackloet en Aron Paasse. Bij de dames zwom Aisha Nobels de 800 meter vrij eveneens in de snelste (pr-)tijd van 10.11.36. De 200 meter wisselslag bij de senioren dames/heren werd gewonnen door Lyke Buscop en David Kievit. In een jongere jeugdcategorie was Nienke van Weenen het snelst en goed voor de gouden medaille.

Op de sprintnummers, die behalve uit 25-meter- en 50-meternnummers tevens uit een aantal 100-meterprogramma’s bestond, waren er opnieuw veel ereplaatsen voor de Schotejil. Zo won Daphne van der Slik de 50 meter vlinderslag, Abya Buscop de 50 meter rugslag en Famke Franzen de 50 meter vrij bij de meisjes/dames. Bij de jongens was er de snelste tijd voor Syb Boerema op 50 meter rugslag. De 100 meter vrij werd gewonnen door Lyke Buscop en Jacob Mackloet bij de senioren, terwijl op 100 meter wisselslag Dominique Overduin en Laurens Kalle eveneens de snelste tijden realiseerden. In de juniorencategorie wonnen Abya Buscop en Syb Boerema de 100 meter schoolslag.

Op 25 meter schoolslag waren er aan het eind nog clubrecords voor Famke Franzen (M-14jr in 16.06) en voor Aron Paasse (Senioren in 14.76). Het laatste clubrecord werd tijdens deze wedstrijd maar liefst zeven keer verbeterd.

Uit de krant