Afbeelding

Den Bommel verslaat Internos

Sport 277 keer gelezen

DEN BOMMEL - Op een winderige zaterdagmiddag stond Den Bommel klaar voor een belangrijke ontmoeting met Internos. De thuisploeg was vastberaden om de vorm van de vorige ontmoeting met Internos, waarin ze met 1-4 wonnen, voort te zetten. Met slechts twee punten verschil op de ranglijst beloofde deze wedstrijd een ware krachtmeting te worden. In geval van winst zou Den Bommel over Internos heen springen op de ranglijst, in geval van verlies zou de achterstand op de ranglijst meteen vijf punten betekenen.

Tekst en foto door Rombout van Reijn

Trainer Dennis van Gils kon bijna over zijn volledige selectie beschikken, met uitzondering van de geblesseerde Wesley Bakker. Internos arriveerde met een volle bus met supporters waardoor Sportpark ‘De Kruus’ al snel gezellig druk was.

De wedstrijd begon onder een waterig zonnetje, maar al snel verslechterden de weersomstandigheden en moesten beide teams strijden onder belabberde omstandigheden. Den Bommel begon sterk en zette Internos meteen onder druk, maar slaagde er niet in om hun veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Dit zorgde voor onzekerheid in het spel, waardoor Internos ook gevaarlijk kon worden, maar ook zij wisten dat niet om te zetten in doelpunten. In de 34e minuut brak Frank Post echter de ban met een verrassend schot in de korte hoek, waardoor Den Bommel op voorsprong kwam. Ondanks het veldoverwicht slaagde Den Bommel er in het vervolg van de eerste helft niet in om de score verder uit te breiden, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met een aanvallend maar slordig Den Bommel en af en toe gevaarlijke uitbraken van Internos. In de 48e minuut moet Daniek de Roon zich met heel zijn ‘hebben en houwen’ in de baan van een schot storten om daarmee een kans voor Internos te smoren. In 68ste minuut komt Internos goed door de verdediging van Den Bommel. Daniek de Roon kan de speler nog naar de rechterkant drukken maar niet voorkomen dat hij van dichtbij weet uit te halen, maar het schot wordt door uitkomende keeper Sander van Reijn van Den Bommel gestopt. Dezelfde Daniek kan in de 73ste minuut het hele veld oversteken maar zijn schot gaat net voorlangs, nadat Patrick Verolme twee minuten eerder hard over schoot. Hetzelfde resultaat had in de 80ste minuut een schot van Johnno Bakker.

In de 82e minuut kwam Tony Tieleman het veld in als vervanger van, de met kramp uitgevallen Coen Kornet en had meteen resultaat door de bal uit een voorzet van rechts binnen te schieten, waardoor Den Bommel de voorsprong verdubbelde. Internos kreeg nog een late kans met een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, maar deze ging net naast. In de slotminuten wist Johnno Bakker echter nog een keer de verdediging van Internos te omzeilen en de wedstrijd definitief te beslissen met een derde doelpunt. Helaas leidde concentratieverlies en miscommunicatie in de verdediging van Den Bommel tot een late tegentreffer, waardoor Internos toch nog op 3-1 kwam. Gelukkig voor Den Bommel kwam deze treffer te laat en konden ze de drie punten bijschrijven.

Met deze overwinning stijgt Den Bommel naar de achtste plek op de ranglijst, met slechts één punt voorsprong op Internos en drie punten achterstand op De Jonge Spartaan. De volgende uitdaging voor Den Bommel is een lastige uitwedstrijd tegen Klundert, de nummer twee in de competitie. Maar met de stijgende temperaturen en het groeiende zelfvertrouwen lijken de kansen voor Den Bommel echter toe te nemen, dus de mannen van Dennis van Gils zijn zeker niet kansloos.