(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Schotejil verdienstelijk in regionale zwem-competitie

Sport 336 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zwemclub De Schotejil uit Middelharnis zwom zaterdag 25 november de tweede wedstrijd in de regionale zwemcompetitie. In het zwembad van Zwijndrecht werden 14 ereplaatsen behaald, waaronder tevens een verbetering van het 15 jaar oude clubrecord op 100 meter wisselslag van Sebastiaan Rosendaal. Laurens Kalle zwom een nieuwe record in 1.01.50.

Bij de oudste junioren werd opnieuw zeer sterk gezwommen met twee eerste plaatsen voor Famke Franzen op 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag. Evy de Bonte zwom in de zelfde categorie naar een tweede en derde plaats op deze nummers. In de jongste juniorencategorie waren het opnieuw de meisjes die voor successen zorgden. Abya Buscop eindigde als eerste op 200 meter vrij, gevolgd door Evy van Nimwegen op een derde plaats. Deze laatste behaalde ook nog de tweede plaats op 50 meter vlinderslag. Het niveau van de genoemde vier jonge zwemsters werd bij aanvang van de wedstrijd op voorhand al min of meer aangekondigd door de snelste tijd op 4x50 meter wisselslag.

Bij oudere jeugd was Meyke van Nimwegen goed voor de derde plaats op zowel 100 meter wisselslag als 50 meter schoolslag. Laurens Kalle behaalde het zilver op de eerder genoemde 100 meter wisselslag. De jeugd estafette 4x50 meter wisselslag met Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin, Laurens Kalle en Rien Mackloet behaalde de derde plaats. In de seniorencategorie was er een tweede plaats voor Xander Vis op 200 meter schoolslag en een derde plaats voor Jacob Mackloet op 200 meter vrij.

Uit de krant