Afbeelding

Winst voor drie basisscholen bij schoolvoetbaltoernooi

Sport 382 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na drie jaar geen schoolvoetbal op Goeree-Overflakkee door de coronacrisis, kon het Sportteam GO van gemeente Goeree-Overflakkee dit jaar eindelijk weer een toernooi organiseren. Drie basisscholen gingen met een eerste prijs naar huis.

In de voorronden op woensdag 5 april deden 28 scholen mee met hun teams in 4 categorieën: groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes. De schoolteams streden tijdens hun toernooien verdeeld over 5 verenigingen op Goeree-Overflakkee om een plaats in de finales op woensdag 10 mei (voor de teams van groep 7/8) en op woensdag 17 mei (voor de teams van groep 5/6). De finaleronde van de meisjes groep 5/6 was al op woensdag 5 april omdat dit toernooi uit 7 teams bestond. De winnaar bij de meisjes groep 5/6 werd het team van KBS de Nobelaer uit Oude-Tonge.

De winnaars van alle voorronden groep 7/8 jongens en meisjes streden op woensdag 10 mei om de eerste plaats. Bij de meisjes ging de eerste prijs naar de OBS JC van Gent uit Sommelsdijk en bij de jongens ging de eerste prijs naar OBS JC van Gent 2. Deze teams kregen na hun spannende finalewedstrijden de beker uitgereikt door wethouder Daan Markwat.

De jongens van groep 5/6 streden op woensdag 17 mei om de eerste prijs, die uiteindelijk door CBS Bosseschool 5 gewonnen is. Zij kregen hun beker na de laatste wedstrijd uitgereikt door wethouder Henk van Putten.

Het Sportteam GO van gemeente Goeree-Overflakkee spreekt van geslaagde schoolvoetbaltoernooien en bedankt alle deelnemende verenigingen en scholen voor de samenwerking en organisatie van het schoolvoetbal op het eiland.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant