Afbeelding

The Islanders spelen mooie wedstrijden, maar helaas zonder winst

Sport 234 keer gelezen

OUDE-TONGE - DS1 en HB1 van The Islanders speelden dit weekend beiden thuis. DS1 verloor na een prachtige wedstrijd met 9-11 en HB1 maakte een slechte start enigszins goed, maar eindigde ook aan de verliezende kant met 6-11.

Vrijdagavond speelden de softbaldames een thuiswedstrijd tegen Neptunus. In het veld waren mooie acties te zien; er werden meerdere vangballen gemaakt, waaronder een fantastische van midvelder Diana. 

Rechtsvelder Kyra maakte een prachtig flipballetje, waardoor er een nul gemaakt werd op het tweede honk. Aedin stond de volledige wedstrijd te pitchen. Zij hielp er daardoor voor te zorgen dat Neptunus een tijdje amper punten kon scoren. Ook aan slag leverden de dames goed werk. De ballen vlogen weg en de punten werden lekker binnengelopen. Karin bezorgde de pitcher van Neptunus flink wat stress, door haar te laten denken dat ze het tweede honk ging stelen en Sabine’s laatste slagbeurt had zomaar een homerun kunnen zijn, maar helaas werd het een vangbal. De eindstand was 9-11. Beste slagvrouwen: Karin, Kyra en Sabine (0.333).

Dit weekend mochten ook de mannen en vrouwen van honkbal 1 aantreden tegen het Jeka uit Breda. Na een stroeve start van The Islanders kon Jeka uitlopen tot een flinke voorsprong van 2-11 na de eerste inning. HB1 liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Op defensief gebied mocht Jan de Puy het stokje over nemen van Peter Roubos als pitcher. Jan was ouderwets op dreef en nam in de tweede inning daarom alle nullen op zijn rekening met een aangooi naar het eerste honk en twee keer een strike out. 

In de aanval kwamen de Islanders steeds beter op gang. Na mooie hits van Peter Roubos, Ernst Vuerhardt en Lars Nelis konden er weer 3 punten worden bijgeschreven. In de inningen daarna was het vooral defensief dik in orde bij beide teams, waarbij uiteindelijk de Islanders nog 1 punt konden scoren. Dit bleek echter niet genoeg voor de overwinning. De eindstand: 6-11. Beste slagman: Peter Roubos (1.000).

Uit de krant