(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Schotejil in actie tijdens Limietwedstrijd

Sport 230 keer gelezen

REGIO - Op 18 februari hebben circa 40 zwemmers namens de startgemeenschap Goeree-Overflakkee deelgenomen aan een Limiet-meerkamp te Papendrecht. Wedstrijdzwemmers van De Schotejil, De Stelle en De Gooye kwamen in deze samenstelling in actie op zowel de sprintnummers als langere afstanden. Er werd gezwommen met de ploegen van De Wiekslag uit Alblasserdam, ZOB’66 uit Oud-Beijerland en De Geul uit Papendrecht.

Op 400 meter wisselslag zwommen Meyke van Nimwegen (5.16.80), Lyke Buscop (5.26.57) en Aisha Nobels (5.29.15) in knappe eindtijden naar de ereplaatsen. Bij de senioren/jeugd zwommen Laurens Kalle (4.53.01) en Christian Kalle (5.24.07) eveneens naar snelle tijden.

Op de sprintnummers waren de ereplaatsen voor onder andere Lieke Franzen en Trijntje de Geus op 50 meter schoolslag bij de meisjes (jeugd). Bij de jongens zwommen Laurens Kalle en Jens Kooijman op deze 50 meter schoolslag bij de jongens zich eveneens in de prijzen. De 50 meter rugslag bij de Junioren werd gewonnen door Meyke van Nimwegen, terwijl bij de senioren Lyke Buscop en Aisha Nobels eerste en tweede werden. Bij de heren was er op 50 meter rugslag eveneens een tweede plaats voor Martijn ’t Mannetje. Op zowel 50 meter vrij als 50 meter vlinderslag eindigde Famke Franzen als tweede bij de Junioren. In de senioren-categorie eindigde Whitley Rens op deze nummers als tweede en derde. Bij de Jeugd zwom Laurens Kalle naar de tweede plaats op 50 meter vrij en werd Daniel ’t Mannetje tweede op 50 meter vlinderslag. De 100 meter wisselslag leverde Famke Franzen en Nienke van Weenen, behalve een p.r., een eerste en tweede plaats op bij de Junioren. Dominique Overduin eindigde op deze 100 meter wisselslag in de senioren/jeugd categorie op de tweede plaats. Bij de jongens/heren eindigden Christian Kalle (1.08.10), Daniel ’t Mannetje (1.08.17) en Jens Kooijman (1.09.89) op dit nummer erg dicht bij elkaar als nummers 1, 2 en 3.

In de jongste (minioren) categorie zwommen Fay ’t Jonk en Huib Sijtsma op 200 meter vrij in knappe tijden naar de ereplaatsen. De 50 meter schoolslag bij de Minioren werd gewonnen door Fay ’t Jonk, terwijl Nola v.d. Wel derde werd. De 50 meter vlinderslag leverde Lot v.d. Welle en Meike Sijtsma een tweede en derde plaats op. Jules Boerema werd tweede bij de jongens op dit nummer. Fay ’t Jonk zwom op 200 meter wisselslag naar een knappe tweede plaats.

Uit de krant