Afbeelding

De Jonge Spartaan in tweede helft langs SKNWK

Sport 299 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op een zonovergoten Spartacus trad De Jonge Spartaan zaterdag 28 januari aan tegen het als 12e geklasseerde SKNWK uit het Zeeuwse Nieuwerkerk. Bij de gastheren ontbraken om uiteenlopende redenen liefst zeven spelers. Hoofdtrainer Wim Nieuwland completeerde zijn selectie met de jeugdige talenten Xander Roos en Jarno van der Laan, die deze dag zijn basisdebuut maakte in de hoofdmacht. Hij deed dat niet onverdienstelijk.

Rond 14.30 uur floot arbiter Henri den Hertog voor het eerst deze middag. De thuisclub opende niet al te best en te vaak werd de lange bal gespeeld. De Zeeuwse gasten lieten zich de kaas niet van het brood eten en streden voor iedere meter. Na enkele kleine mogelijkheden werd een inzet van Chris Hoogzand voor de lijn weggewerkt door René Verschoor. In de 20e minuut viel Michael Sloof uit met een blessure. Routinier Norman Leune kwam voor hem binnen de lijnen.

In de 23e minuut werd een schot van Koen Vervloed geblokt en een schot van Norman Leune verdween even later naast het Zeeuwse doel. De Jonge Spartaan leed veel balverlies en er was te weinig beweging zonder bal. Mede hierdoor bleef SKNWK eenvoudig op de been. Iets voor rust was er een scrimmage voor het doel van keeper Daan van der Cingel. Zowel Juul Peeman, als Boy Hoogmoed kregen de bal niet in het doel. Zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Pal na rust dachten de gasten zelfs op voorsprong te komen na een te korte terugspeelbal van een van de Spartaanse verdedigers. Door goed uit zijn doel te komen wist Johan Kroon de 0-1 van Max Jongebreur te voorkomen. Nadat een schot van Norman Leune naast ging was het topscorer Chris Hoogzand, die de bal voor het doel bracht. De treffer van aanvoerder Gerben Prins werd echter geannuleerd wegens vermeend buitenspel.

Even later was het dan toch raak. Chris Hoogzand schoot de bal laag en bekeken in de verre hoek en zo kwam de thuisclub op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Julian Nieuwland de score door via beide palen de bal achter keeper Daan van der Cingel te schieten. Xander Roos stuitte op de keeper en een schot van Koen Vervloed verdween over de lat. In de slotfase moest Johan Kroon zich nog strekken na een schot van Jarno van Nieuwenhuize.

Vooral in de eerste helft speelde De Jonge Spartaan matig. Naarmate de wedstrijd vorderde en de vermoeidheid bij de gasten toenam werd er meer gecombineerd en werden de drie punten terecht op Spartacus gehouden. Doordat de top vijf won blijven de verhoudingen in de kop van de ranglijst ongewijzigd. Zaterdag 4 februari heeft De Jonge Spartaan geen competitieverplichtingen. De week daarop volgt de thuiswedstrijd tegen VV Kogelvangers uit Willemstad.

Uit de krant