Afbeelding

Stellendam met stip op 1 in de competitie

Sport 810 keer gelezen

GOEDEREEDE - Afgelopen zaterdag stond de Goereese derby op het programma. Stelledam begon de wedstrijd als koploper en WFB volgde op 2 punten afstand. Dit gaf het affiche extra lading. Het vorige treffen op Sportpark Stellegors werd in het voordeel van de Ouddorpers beslist door twee doelpunten van Rowan Breen. WFB kwam er vandaag echter niet aan te pas en moest zijn meerdere erkennen in de eeuwige rivaal.

Binnen het kwartier had Stellendam al de voorsprong te pakken. Vanaf de rechterkant kwam er een puike voorzet van Justin Grinwis, waarop Arie Bravenboer de bal simpel binnen tikte. Nog voor het eerste half uur voorbij was, stond Stellendam al met 2-0 voor. De Ouddorpers kregen, ondanks verschillende pogingen, de bal niet weg. William Nobels probeerde het daarop vanaf een meter of 16 en wist de bal in de verre hoek te leggen.

Supporter, uit de harde kern van WFB, Joep Prins had het op de tribune hoorbaar moeilijk met deze tussenstand. Dit veranderde echter niets aan het spelbeeld. Stellendam dicteerde de wedstrijd. De afgelopen jaren waren krachtmetingen tussen deze twee ploegen vaak een botsing tussen technische begaafdheid (WFB) en fysieke kracht (Stellendam). Deze keer bleek Stellendam niet alleen sterk, maar ook nog eens heel aardig te kunnen voetballen. Al werden ze voor rust niet meer gevaarlijk.

In de tweede helft ging Stellendam op zoek naar een derde doelpunt. Daar slaagden ze na een uur spelen bijna in. Bravenboer wist Nino Wielaard helemaal vrij te zetten voor een leeg doel, zijn poging ketste echter af op de linkerpaal. Even later moest het houtwerk WFB opnieuw redding brengen. Na een schitterende combinatie tussen Bravenboer en Wielaard mocht Grinwis aanleggen voor de 3-0, maar ook zijn poging belandde op de linkerpaal. Daarmee was deze paal verreweg de beste speler aan Ouddorpse zijde.

Tien minuten voor tijd gooide Wielaard het duel definitief in het slot. Door een goede pass vanuit het middenveld mocht hij helemaal vrij op de keeper af en deze keer faalde hij niet. Daarmee eindigde de derby in een verdiende 3-0 overwinning voor de Stellendammers. WFB likt zijn wonden en Stellendam toonde zich een ware kampioenskandidaat.

Uit de krant