(Foto: Shutterstock)

NTVV en OFB delen de punten in curieuze klassieker

Sport 324 keer gelezen

REGIO - In een wedstrijd waarin beide teams één helft domineerden, kwamen NTVV en OFB tot een puntendeling van 2-2. NTVV had volop mogelijkheden om de derby voortijdig te beslissen, maar verzuimde te score uit te bouwen, waarna de Plaatenaars knap het initiatief overnamen om met vereende krachten een remise uit het vuur te slepen.

De thuisploeg ging furieus van start, zette OFB gelijk vast op eigen helft en kreeg snel enkele fraaie mogelijkheden. Een snijdende rush van Robbin Troost kon slechts ten koste van een corner worden gestuit. Nick van Alphen liet de hoekschop scherp indraaien, waarna de kopsterke Gert Aantjes het leer met het hoofd een venijnig knikje gaf die de meegekomen Marko Karsbergen in staat stelde om met een vrij eenvoudige voetbeweging doelman Tijmen Stout te passeren.

Drie minuten later kon er weer worden gejuicht in het Nieuwe-Tongse kamp, wanneer Robbin Troost de bal met een mooie curve panklaar op het hoofd van Gert Aantjes legde, die daarna verwoestend de 2-0 achter Stout kopte. OFB rechtte de rug en trachtte met regelmaat het behendige aanvalstrio te lanceren, maar de verdediging van NTVV, onder leiding van stand-in Jeroen Roijers, was telkens waakzaam en onderbrak de spaarzame tegenstoten tijdig.

NTVV laat het initiatief aan OFB
Met de wind in de rug was al snel duidelijk dat OFB de tweede 45 minuten uit een ander vaatje tapte dan voor rust. NTVV liet zich, gewild of ongewild, terugzakken tot op de eigen speelhelft en leek in niets op het swingende elftal van even daarvoor.

Met nog een kwartier op de klok werd Jeroen Roijers op eigen verzoek gewisseld. Het zou het kantelpunt van deze derby betekenen. De organisatie was voor even weg bij NTVV en OFB voelde dat het moest toeslaan. Luttele minuten later werd een voorzet vanaf links effectief én fraai door centumspits Jelmer Overbeeke afgerond.

Vier minuten later gebeurde ’t onwaarschijnlijke en het was opnieuw de uitblinkende Overbeeke die de 2-2 simpel achter Schellevis knalde. Diep in de blessuretijd verschafte NTVV zich nog een mogelijkheid op de eindzege, maar met kunst- en vliegwerk werd de bal op de doellijn door OFB weggewerkt.
De 2-2 bleek uiteindelijk, op basis van het vertoonde spel, een terechte uitslag.