Een dames- en een juniorenteam van de Schotejil namen deel aan de Regio Kampioenschappen Estafette op 25 september te Papendrecht.
Een dames- en een juniorenteam van de Schotejil namen deel aan de Regio Kampioenschappen Estafette op 25 september te Papendrecht.

Schotejil opent zwemseizoen met druk programma

Sport 682 keer gelezen

REGIO - Zaterdag 24 september is de Schotejil zwemseizoen 2022-2023 begonnen met de deelname aan een meerkamp toernooi en een Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd. In de zwembaden van Papendrecht en Capelle aan de IJssel werden meteen al persoonlijke records gezwommen en eveneens diverse ereplaatsen behaald.

In het achtbanenbad van Papendrecht zwommen Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle beiden naar de snelste tijd op zowel 50m vlinderslag als 200m wisselslag. Abya Buscop won de 100m rugslag. De slot-estafette 4 keer 50m vrij bij de meisjes-jeugd werd gewonnen door Abya Buscop, Famke Franzen, Evy de Bonte en Meyke van Nimwegen. 

Tijdens de wedstrijd in Capelle aan de IJssel waren er clubrecords bij de dames voor Lieske Zijlstra op zowel 50m rugslag als 400m vrij. Lyke Buscop zwom een clubrecord op 100m rugslag. Verder waren er winnende tijden voor resp. Lyke Buscop op 50m vrij als mede 100m wisselslag, Xander Vis op 50m schoolslag als mede 100m schoolslag en Aron Paasse op 100m wisselslag. De slot-estafettes bij de senioren werden eveneens door de Schotejil gewonnen met bij de dames Lieske Zijlstra, Lyke Buscop, Tamara de Ruiter en Aisha Nobels, en bij de heren Aron Paasse, Xander Vis, Luuk Kieviet en Jacob Mackloet.

Aan de Regio Kampioenschappen Estafette op 25 september te Papendrecht hebben een dames- en een juniorenteam  van de Schotejil deelgenomen. Daar werden 4 keer 50m rug-, school-, vlinder-, wissel- en vrije slag gezwommen.

Uit de krant