Afbeelding

Imkers houden open huis tijdens de jaarlijkse Open Imkerij dag

Algemeen 743 keer gelezen

OUDDORP - In heel Nederland houden imkers op 9 juli open huis. Ook op Goeree-Overflakkee doen weer twee imkerijen mee. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. De deelnemende imkerijen zijn allebei te vinden in Ouddorp: De Likkepot aan de Hazersweg 47 en Achter ’t Duunhek aan de Westduinweg 21. 

De aanwezige imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen u dan uit hoe belangrijk bijen zijn voor ons voedsel, en hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen. Ze vinden het leuk om te laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten de bezoekers, als men dat wil, een kijkje nemen in een bijenvolk. Bij sommige imkerijen is een observatiekast aanwezig, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin. Ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen?

De imker kan u uitleggen hoe honing wordt geslingerd of geperst, hoe men kaarsen maakt van bijenwas, en waarom de bijenwas vroeger eerst gebleekt werd voordat men er kaarsen van maakte, hoe en waarom bijen koninginnengelei maken, wat de bijen met het stuifmeel dat ze halen doen, waarom honingraten hun zo kenmerkende vorm hebben, en nog veel meer.

De imkerijen zijn op zaterdag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk. Meer informatie: www.ImkersvanGO.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant