Afbeelding
ingezonden mededeling

5 redenen om een zakelijke lening af te sluiten

Zakelijk Zakelijk nieuws 277 keer gelezen

Zakelijk geld lenen is iets wat veel ondernemers doen. Toch zijn er ook genoeg ondernemers die niet staan te springen om een lening af te sluiten. Hier valt wat voor te zeggen, want je gaat een schuld aan als je zakelijk geld leent. Toch zijn er ook genoeg redenen op te voeren om wel voor een zakelijke lening te kiezen. Benieuwd waarom je een zakelijke lening afsluit? In deze tekst zetten wij vijf redenen op een rijtje.

1. Bedrijf uitbreiden
Wil je jouw bedrijf uitbreiden? Dan kan een zakelijke lening je hierbij helpen. Uitbreiding van het magazijn, de fabriekshal of het kantoor is namelijk niet goedkoop. Laat je niet weerhouden door de kosten, want een uitbreiding kan je op de lange termijn veel opleveren. Investeren in uitbreiding kan er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf (nog) verder groeit. Je kunt een lening voor je bedrijf overigens niet alleen gebruiken voor uitbreiding van het bedrijfspand, maar ook voor online uitbreiding. Met het geleende geld kun je bijvoorbeeld ook investeren in het opzetten van een webshop.

2. Machinepark vervangen of uitbreiden
Veel bedrijven werken met machines. Geldt dit ook voor jouw bedrijf? Dan kan het voorkomen dat een machine het plotseling begeeft. Als hij niet meer te repareren is, is het zaak om hem zo snel mogelijk te vervangen. In dat geval ligt de productie namelijk niet al te lang stil. Helaas heeft niet iedere ondernemer het geld voor een nieuwe machine liggen. Een zakelijke lening kan dan uitkomst bieden. Doordat je het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening gestort krijgt, kun je meteen een nieuwe machine kopen. Je kunt ook een zakelijke lening aanvragen als je jouw machinepark uit wilt breiden.

3. Nieuwe voertuigen
Een zakelijke lening is niet alleen te gebruiken voor het vervangen of aankopen van machines, maar ook voor voertuigen. Wil je dat jouw personeel voortaan in een auto van de zaak rijdt, maar heb je hier niet voldoende geld voor? Dan kun je de investering opdelen. Je koopt nu een paar auto’s en investeert over een paar jaar nogmaals in de voertuigen. Dit is een optie, maar je kunt ook een zakelijke lening afsluiten om te investeren in voertuigen. Hierdoor kun je mogelijk direct een auto van de zaak kopen voor alle werknemers.

4. Inventaris vervangen
Het volledige inventaris van de meeste bedrijven vertegenwoordigt een hoge waarde. Om een grote kostenpost te voorkomen, wordt het inventaris vaak in delen vervangen. Het is dan vaak niet nodig om hier een lening voor af te sluiten. Heb je al jarenlang niet geïnvesteerd in het inventaris? Dan wordt het nu misschien tijd om dit te vervangen. Doordat dit vaak een behoorlijke kostenpost is, heb je het geld mogelijk niet liggen. Vraag in dat geval een zakelijke lening aan. Je kunt het geleende geld direct investeren in nieuw inventaris.

5. Herfinancieren
Heb je een paar jaar geleden een hypotheek voor je bedrijfspand afgesloten? Dan moet je deze vaak binnen tien jaar aflossen. Als dit je niet gelukt is, is er niet direct sprake van een groot probleem. Je mag de lening dan in één keer aflossen. Wanneer je hier de financiële middelen niet voor hebt, kun je een zakelijke lening afsluiten. Je gebruikt het geleende geld dan om de zakelijke hypotheek mee af te lossen. Je moet de zakelijke lening vervolgens binnen vijf jaar aflossen.

Uit de krant