(Foto: Shutterstock)

Nipte zege als benauwd slotakkoord voor NTVV

Sport 261 keer gelezen

REGIO - Het slotduel van het seizoen 2022-2023 voor het eerste elftal van NTVV is geëindigd in een magere 2-3 overwinning op het team van GLZ Delfshaven. Tijdens het treffen stond trainer Wim Eilander voor het laatst aan het roer van de zwart-witte formatie.

De zebra’s maakten een matte indruk in het eerste kwartier van de ontmoeting en gaven de mannen uit Delfshaven de gelegenheid om hun geliefde combinatievoetbal op de mat te leggen. Pas na zo’n 20 minuten kwam er wat meer ‘gif in het spel’, zoals oefenmeester Wim Eilander even daarvoor aan zijn spelers had aanbevolen.

Gert Aantjes zet NTVV op voorsprong
De Nieuwe-Tongenaren schakelden daarom een tandje bij en drukten de thuisformatie naar achteren. Een razendsnelle aanval over rechts werd door de meegekomen Gino van der Zant ragfijn voorgegeven aan Gert Aantjes die de pass met een actie à la de Duitse spits van weleer Gerd Müller tot 0-1 bombardeerde. In het laatste kwartier leek de rem erop te gaan bij de Nieuwe-Tongenaren, die andermaal veel moeite hadden met de kunstgras ondergrond en in de fel waaiende noordoostenwind een extra belemmering ervoeren om de bal probleemloos van speler naar speler te laten gaan. De ontmoeting kabbelde zodoende naar de pauze met over en weer wat speldenprikken, maar flitsende aanvallen en grote kansen bleven uit.

Jeroen Roijers benut penalty
De tweede helft was een kwartier onderweg wanneer Gert Aantjes Brett van Vliet vrij zag staan en de bal met precisie op de spelverdeler schoof die vervolgens onderuit werd gehaald. Penalty, luidde het harde oordeel van de arbiter. Jeroen Roijers benutte het douceurtje koelbloedig en bracht de stand daarmee op 0-2. GLZ-invaller Nordine, die tot een regelrechte plaag zou uitgroeien voor de zebra’s, liet de bal daarna scherp uit een corner indraaien waarna GLZ resoluut de 1-2 achter Schellevis knalde. De duels om de bal werden intenser en GLZ ging op zoek naar de gelijkmaker. De druk werd groot op de goal van NTVV, waardoor er als vanzelfsprekend veel ruimte op de eigen helft van de Delfshavenaars ontstond. De Nieuwe-Tongse spelers maakten daar weliswaar gretig gebruik van, maar het verlossende derde doelpunt bleef vooralsnog uit.

Nerveus slotkwartier
Tien minuten voor tijd kon NTVV opgelucht ademhalen, toen uit een vloeiende aanval de bal arriveerde bij Nick van Alphen, die de 1-3 binnentikte. Nog één minuut zuivere speeltijd was er te gaan als een zoveelste voorzet van Nordine ongehinderd werd ingekopt en de spanning weer helemaal terugbracht.

In de slotseconden kreeg GLZ nog een vrije trap op het randje van het zestien metergebied. Tergend langzaam verstreken de seconden voordat de rood-witte speler zijn aanloop nam. De bal spatte van zijn schoeisel af en zweefde richting het doel van Davy Schellevis. Die strekte zich voluit en….zag dat de bal óver de deklat in het niets zeilde. Zo bezorgde NTVV Wim Eilander een driepunter als afscheidscadeau en steeg het naar de vijfde plaats in de eindranking, met dank aan MSV Flakkee, dat OFB klopte.