Afbeelding

AV Flakkee pakt prijzen in Tieleman Keukens Run

Sport 639 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zaterdag 19 november werd in Middelharnis de 17e Tieleman Keukens Run gehouden. De organisatie was in handen van AV Flakkee. De wedstrijdlopers van het eiland waren dan ook goed vertegenwoordigd in deze thuiswedstrijd. Ricardo Sint Nicolaas en Laurey van den Berge waren de snelsten op de 10 kilometer en pakten daarmee ook de titel Flakkees kampioen.

Het was voor de organisatie even spannend hoe deze editie zou verlopen. “We hebben een nieuwe datum, een nieuwe route en de starttijden zijn nu in de ochtend. Na twee lastige jaren hopen we weer op een ouderwets gezellige loop.” In de nacht was de wind gedraaid naar het oosten, met drie graden en windkracht vier was het opeens ijzig koud. Toch was de opkomst met 186 deelnemers op de 5 en 10 kilometer bijzonder goed. Om 10.30 uur waren zij allen vertrokken vanaf de atletiekbaan voor één of twee plaatselijke ronden.

Het was Dirk van Sijpveld die gelijk afstand nam van de rest, de atleet uit Veenendaal was vastberaden om er een snelle race van te maken. En dat lukte, na 15.16 minuten kwam hij als eerste over de finish. “Ik loop ’s zomers de baanwedstrijden in Utrecht, daar spreek ik de Flakkeese atleten, ik zag deze wedstrijd op internet en besloot te gaan. De tegenwind op het laatste stuk was pittig maar ik kon het tempo goed vasthouden.” Jan Willem Roelse (Goes) werd tweede in 17.27 minuten en Kevin Doornbosch uit Dirksland finishte als derde in 19.36 minuten. Kort daarachter was Lianne van Vliet (Sommelsdijk) de snelste dame met 19.59 minuten.

Op de 10 kilometer was het Ricardo Sint Nicolaas die zoals verwacht het voortouw nam. Hij kreeg concurrentie van Yoram Polak uit Papendrecht, met een tempo van iets boven de 19 kilometer per uur ging het hard in de eerste kilometers. Polak toonde lef en ging mee, het zag er bij Sint Nicolaas een stuk soepeler uit en dat bleek toen Polak na 4 kilometer een gaatje moest laten. Met de extra aanmoediging van het thuispubliek ging Sint Nicolaas de tweede ronde in. Met de marathonconditie die de atleet uit Oude-Tonge heeft was het vrijwel uitgesloten dat hij nog stil zou vallen, en dat gebeurde ook niet. Het tempo bleef strak en zo draaide Sint Nicolaas als eerste de atletiekbaan op voor nog één volle ronde tot de finish die hij na 32.43 minuten passeerde. “Het was leuk, het parcours is hetzelfde als ons inlooprondje wat we tweemaal per week lopen voor de baantraining, dus dat ken je tot op de centimeter. Polak ging nog even goed mee maar ik hoorde al snel aan zijn ademhaling dat hij het moeilijk had.” De atleet uit Papendrecht eindigde als tweede in 33.03 minuten. Mark de Munter uit Rotterdam completeerde het podium met 34.52 minuten. Eric Wolfert werd vijfde in 36.05 minuten, Adriaan Koole achtste in 36.42 minuten en Roland Schellevis was met 36.50 minuten verdienstelijk tiende.

Bij de dames ging de winst zoals verwacht naar Laurey van den Berge. Zij had al snel een enorme voorsprong op de concurrentie. Haar doel was een snelle tijd lopen, de afgelopen weken zat ze dicht tegen de grens van 37 minuten, wellicht kon ze er nu onder. Ze vond een goed groepje Flakkeese mannen met Edwin Stolk, Eric Paul Boeters en John Arensman. Laatstgenoemde nam het meeste kopwerk voor zijn rekening en dat was voor Van den Berge zeer gunstig. Zo lukte het om in het tweede deel nog te versnellen, Arensman bleef uitstekend haaswerk verrichten en zo won Van den Berge na 37.10 minuten. “Ik heb harder gelopen dan ik vooraf gedacht had, deze week was ik niet heel fit en met de kou en wind op een ochtend als deze moet je maar zien of het lukt, maar dit is erg mooi!” Martine Lust uit Brielle werd tweede in een tijd van 45.53 minuten en Marlies Nijssen uit Heinenoord volgde kort daarachter in 45.59 minuten. Na afloop genoten de lopers van een kop welverdiende erwtensoep in de warme kantine waar lopers en organisatie zeer tevreden terugblikten op de wedstrijd.

Uit de krant