(Foto: Marjo Smit)
(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 en Kapelle houden elkaar in evenwicht

Sport 229 keer gelezen

REGIO - Met een ruime overwinning tegen SKNWK op zak moest DVV’09 het vandaag opnemen tegen Kapelle. Een ploeg die al jaren steevast in de 3e klasse acteert en momenteel in punten gelijk staat met de Dirkslanders. Al hebben de Zeeuwen nog wel een wedstrijd tegoed. Vorige week boekten ze een knappe 3-0 overwinning op koploper Prinsenland. De mannen van John Kleijn konden hun borst dus natmaken voor het duel met deze lastige tegenstander.

Vanwege de vele neerslag moest uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Een verlate aftrap zorgde ervoor dat ook het kunstlicht aan moest. Het ijzig koude weer had de vele supporters er niet van weerhouden om naar het sportcomplex te komen. Rond de klok van 15.00 uur werd door scheidsrechter Simonse gefloten voor de start van deze clash. DVV begon zeker niet verkeerd aan deze wedstrijd en liet Kapelle merken dat ze hier niet zomaar drie punten op konden komen halen. Toch moest de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd een tegentreffer slikken. Een te korte kaats op het middenveld werd onderschept en razendsnel werd een aanvaller alleen voor doelman Hanenberg gezet. Deze was meedogenloos en zette de 0-1 op het scorebord. DVV had het hierna even lastig en moest zich zichtbaar herpakken. Dit deden de mannen van John Kleijn uitstekend en ze kwamen in de 35e minuut weer op gelijke hoogte. Van Bergen werd aan de rechterkant door de Berg weggestuurd en bediende de inlopende Van Dam op maat. Met een fijne voetbeweging liet hij de bal buitenbereik van de doelman binnenvallen. 

Deze lijn werd in de tweede helft voortgezet en DVV was geruime tijd de bovenliggende partij. Dit leverde dan ook een verdiende voorsprong op. Ditmaal lanceerde Van der Veer zichzelf op de linkerflank en hield uitstekend het overzicht. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Van Bergen die zeer koelbloedig afrondde (2-1). De Dirkslanders konden hierna doordrukken en moesten na een overtreding op Van der Veer een zuivere penalty krijgen. De scheidsrechter wuifde dit weg en ook met andere mogelijkheden wist DVV geen derde treffer bij te produceren. Hierna kantelde de wedstrijd weer wat en ging Kapelle opportunistischer spelen. De Dirkslandse defensie hield lang stand, maar moest in de 78e minuut capituleren toen een corner binnengekopt werd (2-2). De wedstrijd kreeg vervolgens een prachtig slot, waarin het twee kanten op kon, de ruimtes groot werden en het spel voog heen en weer. Van Putten had de Dirkslandse overwinning nog op zijn slof, maar aan de andere kant moest ook doelman Hanenberg nog een keer reddend optreden. Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd in een gelijkspel.

DVV’09 hoeft zeker niet ontevreden terug te kijken op dit duel en zijn er veel lichtpuntjes die meegenomen kunnen worden naar de wedstrijd van volgende week. Dan treffen de Dirkslanders MOC’17 uit Bergen op Zoom. De Brabanders voeren samen met Prinsenland de ranglijst aan. Ondanks de afstand hopen we op veel Dirkslands publiek. De aftrap is om 14.30. 

Uit de krant