(Foto: Shutterstock)

Herkingen ‘55 wint overtuigend in Goes

Sport 343 keer gelezen

GOES - Op Sportpark ‘Het Schenge’ in Goes heeft Herkingen ’55 zich een goede dienst bewezen door; in een rechtstreeks duel met als inzet de tweede plaats in de rangschikking, de thuisclub van zich af te schudden. Die klus klaarden de geelhemden al in de eerste 45 minuten door met een riante 0-3 voorsprong de rustperiode in te gaan.

De thuisclub startte overtuigend. Met technisch en snel combinatiespel werd getracht de Herkingse verdediging uiteen te spelen. Echter zonder succes. Uit de eerste de beste tegenstoot wisten de geelhemden direct toe te slaan. In de 14e minuut werd een vrije trap van Bouwens door Melissant in de doelmond gekopt. Maikel van den Ochtend reageerde alert en schoot de bal hard in het dak van het doel (0-1). Goes; dat over de gehele linie balvaardige spelers in de gelederen heeft, zocht wederom de aanval om de gelijkmaker te forceren. Daarbij liep het nog voor de rustperiode; tot tweemaal toe, in het spreekwoordelijke ‘countermes’. In de 28e minuut hanteerde arbiter Houdé de voordeelregel; na een overtreding op Bouwens, waardoor Maikel van den Ochtend vrije doorgang kreeg en doelman De Mol voor de tweede maal kansloos liet (0-2). Acht minuten lijkt Herkingen de wedstrijd al definitief in het slot te gooien. Op de rand van het zestienmetergebied draait Bouwens zich goed vrij en met een geplaatste boogbal tekent de Herkingse aanvoerder voor de derde treffer (0-3). In het slot van de eerste helft krijgen de bezoekers nog een dot van een kans, maar Goes kan opgelucht ademhalen als de inzet van Bouwens rakelings naast zeilt.

In het tweede gedeelte weet Goes; gesteund met de wind in rug, Herkingen direct vast te zetten. Maar de Herkingse defensie met Van Es, Qualm, Rob Molenaar, Melissant en het onverzettelijke middenveld met Bestman, Maik en Jim Molenaar geeft geen krimp. De eerste kans is voor Herkingen, maar de inzet van de ingevallen Jim Molenaar wordt door De Mol gepakt. Op het uur weet Goes zich terug te knokken in de wedstrijd. Als Herkingen de bal niet weet te verwerken, moet ook Verboven het antwoord schuldig blijven op de schuiver van Rouw (1-3). Met de aansluitingstreffer keert de spanning in de wedstrijd niet terug. De geelhemden weten de wedstrijd te controleren en wanneer Maik Molenaar in de 72e minuut uit een hoekschop de 1-4 op het scorebord zet, valt de wedstrijd definitief in het slot. In het resterende kwartier trekt Herkingen de ‘driepunter’ over de eindstreep en mag het zich komende week gaan richten op het duel met de ongeslagen koploper en titelkandidaat Wolfaartsdijk.