Keeper Jordy Hanenberg van DVV’09 brengt redding voor de instormende Xander Roos van DJS. (Foto: Peter Prins)
Keeper Jordy Hanenberg van DVV’09 brengt redding voor de instormende Xander Roos van DJS. (Foto: Peter Prins)

Onherkenbaar De Jonge Spartaan onderuit in Dirksland

Sport 628 keer gelezen

DIRKSLAND - Op een sfeervol complex aan de Hondsgalgweg floot arbiter Jos van Belzen rond 14.30 voor de eerste keer deze middag. De Jonge Spartaan trad op verzoek van de arbiter aan in de groen/wit gestreepte uitshirts. Dit maakte het voor het talrijke publiek tot een lastig schouwspel. Na een klein kwartier volgde er een heuse kledingwissel en speelden de gasten weer in de authentieke tenues. Met de groen/witte sokken eronder zal de modepolitie niet onder de indruk zijn geweest.

DVV’09 had de opstelling danig aangepast en speelde met vijf man in de achterste linie. Yannick Lugthart moest het gevaar van de opkomende Pim Grootenboer beteugelen en voorin posteerde John Kleijn Jurgen van Bergen en Bart Jelle van Dam. Met compact spel en een flinke portie inzet hanteerde de thuisclub vaak de lange bal en dat schiep verwarring in de Spartaanse defensie. Toch waren de eerste kansjes voor De Jonge Spartaan. Schoten van Chris Hoogzand en Michael Sloof werden geblokt door achtereenvolgens Delano van der Velde en Mitchel Tdolohreg. In de 11e minuut kwam Bart Jelle van Dam op een voorzet van Jurgen van Bergen net een teenlengte tekort om de 1-0 binnen te glijden. Johan Kroon keerde even later een schot van Ramon de Man.

Johan Vroegindeweij zag keeper Jordy Hanenberg ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft de bal een meter naast het Dirkslandse doel. De uitblinkende Jurgen van Bergen zag een gevaarlijk schot net naast de kruising scheren. Net binnen het half uur rukte Juul Peeman op. Zijn poging strandde op een Dirkslands been. Via een tegenstander belandde de bal bij aanvoerder Gerben Prins, die van afstand schitterend uithaalde en zo voor 0-1 zorgde.

In de slotfase van de rommelige eerste helft troffen schoten van Gerben Prins en Tim Driece geen doel. Johan Kroon ranselde een vrije trap van Joeri Boshoven uit de doelmond. Even later verslikte de Spartaanse keeper zich bijna door de bal in de voeten te schuiven van Bart Jelle van Groningen. Deze schoot echter te gehaast over het lege doel. Zo werd de rust met 0-1 bereikt.

Een mooie loopactie van Tim Driece net na rust werd onderbroken door de voet van de prima spelende Delano van der Velde. Even later mocht Jurre Toes een hoekschop vanaf links nemen. Bij de 2e paal kreeg David de Berg de voet niet goed tegen de bal en verzuimde de gelijkmaker te produceren. In de 55e minuut soleerde Jurgen van Bergen weer eens door de verdediging van de gasten. Zijn voorzet werd van dichtbij door de mee opgerukte Yannick Lugthart in het doel geschoten. Hierdoor was de stand weer in evenwicht.

Wiljan Driece kwam de aangeslagen Michael Sloof in de spits vervangen en even later kwam Koen Vervloed binnen de lijnen voor linksbuiten Jeffrey van Veen. Hierdoor speelden beide invallers niet op de positie waar ze het best tot hun recht komen. De Jonge Spartaan leed (te) veel balverlies. Zelfs de spelers die normaal het verschil kunnen maken bleven onder hun gebruikelijke niveau. Dit was zeker ook de verdienste van de energieke thuisclub, die streed voor elke meter. In de slotfase mocht de ingevallen Julian de Geus vanaf rechts een hoekschop nemen. Het was routinier Ries van den Boogert die bij de eerste paal opdook en de verdiende 2-1 eindstand achter de kansloze Johan Kroon kopte.

Uit de krant