Michael Sloof scoort de 2-0 in de zevende minuut van der wedstrijd. (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan opent met zevenklapper

Sport 493 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Na twee speelronden in de derde klasse B van Zuid 1 was De Jonge Spartaan nog geen minuut in actie gekomen. Tijdens de eerste speelronde was de formatie van Wim Nieuwland vrij en de wedstrijd van zaterdag 1 oktober bij VV Kogelvangers werd te elfder ure afgelast. Zaterdag 8 oktober werd de competitie geopend tegen ZSC’62 uit Scharendijke, dat uit de eerste twee wedstrijden één punt wist te behalen.

Rond 14.30 uur floot arbiter Bart van Heeswijk voor het eerst deze middag. Al binnen 10 seconden kreeg de thuisclub een hoekschop te nemen en niet heel veel later zorgde Chris Hoogzand op aangeven van aanvoerder Gerben Prins al voor 1-0. In de 7e minuut ontsnapte Michael Sloof aan buitenspel doordat de bal via een tegenstander kwam. Hij kogelde de 2-0 via de onderkant van de lat achter keeper Robin Dekker.

Na dit overrompelende begin zakte de thuisclub wat terug en het baltempo ging naar beneden. De gasten kwamen wat beter onder de druk uit en dit resulteerde in een schot van Dani de Vlieger dat werd gepakt door Johan Kroon. Na een prachtige solo scoorde Chris Hoogzand ietwat fortuinlijk de 3-0. Johan Kroon was paraat bij schoten van Jesper Kriens en Dani de Vlieger. Pal voor rust maakte Chris Hoogzand zijn derde van de middag op aangeven van Jeffrey van Veen. Dit betekende tevens de 4-0 ruststand op een drukbezocht Spartacus.

Kort na rust werd de 5-0 op het scorebord gebracht na een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Michael Sloof. Er ontstonden meer ruimtes op het veld en de dappere bezoekers bleven voor iedere meter strijden. Dit resulteerde nog binnen het uur in een treffer van Jesper Kriens. Op aangeven van Chris Hoogzand tekende Gerben Prins even later voor de 6-1. De ingevallen Noel van Eck tekende met een poging van dichtbij voor 6-2.

Invaller Koen Vervloed legde de bal in minuut 72 af op de meegelopen Gerben Prins en deze liet de 7-2 aantekenen. Het was mede aan keeper Robin Dekker te danken dat de score in de laatste 20 minuten niet nog verder opliep. Hij maakte pogingen van Chris Hoogzand, Koen Vervloed en Wiljan Driece onschadelijk. Zo won De Jonge Spartaan de competitie-ouverture met gemak. Smetje was het uitvallen in de slotfase van de deze middag opnieuw sterk spelende Julian Nieuwland.

Dinsdagavond 11 oktober komt VV Steenbergen voor een oefenwedstrijd naar Spartacus en zaterdag 15 oktober reist De Jonge Spartaan af naar Dirksland om het daar in de streekderby op te nemen tegen DVV’09. Een duel waar ongetwijfeld vele voetballiefhebbers op af zullen komen.