Afbeelding

Wouter Verstraate wint vijfde editie GO Triathlon Herkingen

Sport 537 keer gelezen

HERKINGEN - Zaterdag 3 september vond de vijfde editie van de GO Triathlon in Herkingen plaats. De Arnemuider triatleet Wouter Verstraate zegevierde op de kwart afstand.

Bij de GO Triathlon in Herkingen zwommen de atleten 1 kilometer in De Grevelingen, fietsen ze 40 kilometer rondom Herkingen en Battenoord om vervolgens met 10 kilometer lopen af te sluiten. Vorig jaar debuteerde de winnaar Wouter Verstraate nog in dezelfde wedstrijd en won hij de sprintafstand. Daarna ontwikkelde hij zich snel met dit jaar al meerdere overwinningen en aansprekende resultaten. Afgelopen zaterdag zette hij titelverdediger op de kwart Jacob Wijnstra uit Kapelle op drie minuten. Brons was zes minuten na de winnaar voor Youri Zoon. Na de Ouddorper volgden Steven Hoogeveen uit Diemen en Adamo Tanis uit Goedereede, Wouter bleef 17 tellen boven het parcoursrecord van Jacob steken.

Sandra Vermeulen, eerder dit jaar winnaar van Hellevoet Heroes (een nieuwe triatlon in Hellevoetsluis) is op de eilanden in haar element. De atlete uit vestingstadje Brielle was acht minuten beter dan de Brabantse Annabel Wouters. De derde plaats ging ook naar een Petra Sloots, eveneens uit Brielle. Achter Petra volgden Rotterdamse Hester Slot en Bredase Sandra Kleine. Aan de wedstrijden deden 270 triatleten mee. Dat is inclusief de kortere sprint afstand, die gewonnen werd door TVS-er Ruben van Dijk uit Spijkenisse en Hellas atlete Anne Stellaard uit Houten. Alle uitslagen, inclusief alle Flakkeese deelnemers, zijn te vinden op de website van GO Triathlon: www.gotriathon.nl.

Uit de krant