Sopogo-scholen werken thuis in de digitale Classroom | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Sopogo-scholen werken thuis in de digitale Classroom

GOEREE-OVERFLAKKEE - De tweede lockdown in Nederland is een feit en het merendeel van de scholen is gesloten in heel Nederland. Ook de twaalf Sopogo basisscholen op Goeree-Overflakkee hoorden vlak voor de kerstvakantie dat de leerlingen per direct thuis moesten blijven.

Met de ervaring van de eerdere lockdown in het achterhoofd is er snel geschakeld en zijn de scholen klaar gemaakt voor thuisonderwijs.
“We willen dat ieder kind toegang heeft tot goed onderwijs, óók als er thuis gewerkt moet worden. Toegankelijkheid tot de digitale leeromgeving binnen onze scholen met een goed device is in deze tijd heel belangrijk voor het onderwijs, ieder kind moet mee kunnen doen”, aldus bestuurder Sjoerd Sanderse.

Camera en microfoon

Dat betekent in de praktijk dat Sopogo chromebooks met ingebouwde camera en microfoon uitleent aan alle leerlingen welke thuis geen geschikte apparatuur tot de beschikking hebben. In veel gezinnen waar ouders thuiswerken of meerdere kinderen thuisonderwijs krijgen, is dat een goede aanvulling.
Op de scholen, behalve op het speciaal basis onderwijs, is gestart met afstandsonderwijs op maandag 4 januari. De uitleen van de chromebooks startte al vroeg in de ochtend; vanaf half 8 stonden de eerste ouders en leerlingen al klaar om het chromebook op te halen. Hierdoor is het mogelijk gebleken dat de leerlingen om half 9 present konden zijn in het digitale klaslokaal. De stichting voor openbaar onderwijs op Goeree-Overflakkee is er trots op dat honderden leerlingen voorzien zijn van hulpmiddelen waardoor het voor ieder kind mogelijk is om online lessen te volgen.

En hoe ziet afstandsleren er dan uit in de praktijk? Dit is te zien op de fotocollage bij dit artikel.

Meer berichten