De lichtjes blijven branden in Achthuizen | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

De lichtjes blijven branden in Achthuizen

ACHTHUIZEN - Begin december gaven de inwoners van Achthuizen massaal gehoor aan de oproep hun huizen te verlichten in deze donkere dagen. FIOS plaatste in samenwerking met de dorpsraad in het centrum van Achthuizen een verlichte kerstboom van ruim zeven meter en op de aanrijroutes nog eens 25 verlichte kerstbomen.

Het geheel was een warm welkom in deze bijzondere tijden die behalve Achthuizen ook heel Nederland trof. Na overleg met de gemeente werden de kerstbomen voor de jaarwisseling verwijderd, om vandalisme te voorkomen. "Een voorbarige conclusie, want op een klein brandje na en vuurwerk hielden de inwoners van Achthuizen zich keurig aan de voorgeschreven regels", aldus de initiatiefnemers. "De gemeente mag hier dus ook wel eens een compliment voor geven toch?"

Vervolgens kwam de vraag wat te doen met de verlichte kerstbomen. De bomen waren nog van goede kwaliteit en aangezien iedereen in deze donkere dagen wel een lichtpuntje kan gebruiken werd besloten de verlichte kerstbomen weer terug te plaatsen. En zo blijft ook in deze donkere dagen Achthuizen een lichtpunt op Goeree-Overflakkee en misschien wel van heel Nederland. "De kerstbomen blijven in ieder geval staan tot Valentijnsdag, 14 februari", aldus een woordvoerster van FIOS. "We willen de mensen vragen om hun wensen voor Achthuizen, hunzelf of voor een bijzonder iemand, kenbaar te maken door een hartje met de wens in de boom te hangen. Hoe we dat gaan organiseren dat gaan we nog bekijken."

FIOS gaat dan in samenwerking met de dorpsraad kijken welke hartenwensen vervuld kunnen worden. Een mooi initiatief en dit is nog maar het begin, aldus de dorpsraad. "In het voorjaar gaan we baskets plaatsen met prachtige voorjaarsbloemen. In het najaar gaan we dan de planten vervangen voor winterharde bloemen. Zo staat Achthuizen heel het jaar in de bloemen. Het begin is er en zodra we weer groen licht krijgen gaan we in samenwerking met de verenigingen en stichtingen weer aan de slag om Achthuizen op de kaart te zetten." Oude evenementen worden weer opgestart en nieuwe evenementen worden met veel enthousiasme ontvangen, aldus de dorpsraad en FIOS. "Want zoals de slogan zegt: 'Achthuizen: het kleinste dorp met de grootste ambitie'."

Meer berichten