Blije gezichten bij oudere bewoners.
Blije gezichten bij oudere bewoners.

Recordaantal van 370 thuisbakkers tijdens Heel Goeree-Overflakkee Bakt

Algemeen 417 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een recordaantal appeltaarten werd vorige week gebakken door de deelnemers van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. 270 appeltaarten werden afgeleverd bij CuraMare en Sjaloom Zorg. Zij hebben gezorgd voor de verspreiding onder de woonzorglocaties en het personeel. Honderd appeltaarten werden door thuisbakkers zelf bij een oudere in de buurt bezorgd. Dit jaar werden naast de ouderen ook de zorgverleners verrast met een stukje appeltaart.

Mariska Shekary van CuraMare: "Wij als CuraMare zijn Adviesgroep de Vogel en Albert Heijn Ouddorp erg dankbaar voor dit mooie initiatief. Bijzonder dat jullie dit samen met de gemeenschap op het eiland al zes jaar mogelijk maken voor de bewoners van onze woonzorglocaties. Taart brengt blijdschap en dat is zeker in deze tijd erg fijn. Een bijzonder dankjewel ook aan alle thuisbakkers die met zoveel liefde aan de bak zijn gegaan. Door jullie massale aanmeldingen is het dit jaar zelfs mogelijk om ook ons zorgpersoneel op zo'n heerlijk stuk appeltaart te trakteren. En dat extra gevoel van waardering doet hen meer dan goed. Ze zeggen niet voor niets: An apple a day, keeps the doctor away!"

Ook directeur Jan Peter Robijn van Adviesgroep De Vogel heeft veel waardering voor iedereen die een bijdrage levert in deze tijd. "Doordat de coronatijd nu al zo lang duurt, wordt de inzet van de zorg en alle anderen die heel hard werken in deze tijd, bijna als normaal beschouwd. Maar dat is het natuurlijk niet; er worden uitzonderlijke prestaties geleverd. Het is mooi dat de thuisbakkers een blijk van waardering op deze manier kunnen overbrengen. Dat maakt deze actie ook dit jaar weer bijzonder geslaagd", aldus Robijn namens de initiatiefnemers.

Iets doen voor een ander en aandacht voor onze ouderen op Goeree-Overflakkee. Daar draait het om bij deze actie. Het recept en de ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis aan de thuisbakkers beschikbaar gesteld. Door het enthousiasme waarmee mensen en bedrijven aan de slag zijn gegaan, werd de taartenbakactie een ongekend succes. De actie werd eind 2014 gelanceerd door Adviesgroep De Vogel in samenwerking met Albert Heijn Ouddorp, met als doel de ouderen op het eiland in het zonnetje te zetten. Kranse Printwrx verzorgt het benodigde drukwerk, Dink heeft de opmaak van de uitingen gemaakt en Verpak De Jong zorgt voor de gebaksdoos.

Er werden in totaal 70 appeltaarten overhandigd door Jan Peter Robijn (directeur Adviesgroep De Vogel) en Martin van de Berg (eigenaar Albert Albert Heijn Ouddorp) aan Mariska Shekary (lid raad van bestuur CuraMare) en Bram Bolle (afdelingshoofd Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis).

Uit de krant