Van de bussen was niet veel meer over (Foto: Wilko van Dam).
Van de bussen was niet veel meer over (Foto: Wilko van Dam).

Vijftien oude bussen uitgebrand in Oude-Tonge

Algemeen 1.537 keer gelezen

OUDE-TONGE - Bij een grote uitslaande brand aan de Heerendijk te Oude-Tonge zijn dinsdagavond vijftien oude bussen uitgebrand. 

Door Erwin Guijt

Om 20.40 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. Op het terrein waren oude bussen gestald, die door een nog onbekende oorzaak vlam hebben gevat. De brand bedreigde ook de naastgelegen huizen. Deze zijn uit voorzorg ontruimd. De wind voerde de grote, gitzwarte rookwolken weg van de panden, richting het dorp. Daarom adviseerde de brandweer om ramen en deuren dicht te houden. De politie zette het gebied af en hield omstanders op afstand. Regelmatig waren er explosies te horen, waarschijnlijk afkomstig van banden van bussen. De brand trok veel bekijks. 

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft inmiddels laten weten dat er is geen asbest is aangetroffen. “Wel kan het zijn dat er op straat en in de tuinen in de omgeving roetdeeltjes zijn achtergebleven. Op de website van de GGD Rotterdam Rijnmond is informatie te vinden over hoe u hiermee om kunt gaan.”  

Van de brand werden uiteraard ook de nodige filmpjes gemaakt, zoals deze van Caroline Rijpkema uit Oude Tonge (volledig scherm aanklikken):


Verschillende bussen brandden volledig uit (Foto: Erwin Guijt).

Uit de krant