Arno van Vugt (rechts) overhandigt de cheque aan de mensen van het Thomashuis (Foto: Mirjam Terhoeve).
Arno van Vugt (rechts) overhandigt de cheque aan de mensen van het Thomashuis (Foto: Mirjam Terhoeve).

Mooie cheque voor aanschaf duofiets Thomashuis

Algemeen 761 keer gelezen

DEN BOMMEL- Al heel lang staat een duofiets op het verlanglijstje van de bewoners van het Thomashuis in Den Bommel. Echter, zo’n fiets is erg duur en dus werd een crowdfunding gestart. Dat liep aardig, maar er was nog lang niet genoeg geld binnen. Zelfs niet voor een tweedehands exemplaar. Daar kwam plotseling verandering in. Arno van Vugt, lid van de jongerenraad Rabobank Zuid-Hollandse eilanden, overhandigde afgelopen vrijdag een mooie cheque van maar liefst 2.000 euro. De duofiets is nu binnen handbereik en zelfs al besteld.

Door Mirjam Terhoeve

Arno van Vugt (20) student bedrijfskunde en agri food business werd dit jaar lid van de jongerenraad en mag, net als de andere leden, jaarlijks een bedrag van 1.000 euro uit het Coöperatief Dividend van de bank schenken aan een maatschappelijk doel. Via een kennis hoorde hij over het Thomashuis in Den Bommel en de wens om een duofiets aan te schaffen. Hij besloot spontaan om voor dit doel te kiezen. Medelid Vincent van der Veer deed met hem mee en zodoende kon er een cheque van maar liefst 2000 euro worden overhandigd aan zorgondernemers Erna Blaak en Esther Frühauf. Met dit bedrag is er genoeg bij elkaar om een prachtige tweedehands duofiets aan te schaffen. De dames hebben hem al besteld en nog deze week wordt de fiets bezorgd.

Elektrische duofiets

Zowel Erna en Esther, alsook de bewoners zijn ontzettend dankbaar voor dit gebaar van de Arno en Vincent. “We zijn enorm afhankelijk van giften voor dit soort aankopen, dus daarom zijn we extra blij dat de keuze op ons huis is gevallen. Als het straks wat beter weer wordt, kunnen we er heerlijk op uit. We hebben gekozen voor een elektrische duofiets. De bestuurder heeft de mogelijkheid om te sturen en te remmen, de bijrijder niet. Wel kan de bijrijder meetrappen en zo dus toch in beweging blijven. Bovendien is de opstap heel eenvoudig, waardoor het voor al onze bewoners mogelijk is om mee te kunnen. De nieuwprijs van een dergelijke fiets is zo’n 7.000 euro. Deze tweedehands kost bijna 5.000 euro, waarmee dus duidelijk is hoe lang we nog hadden moeten sparen zonder de gift van Arno en Vincent.”

Maatschappelijk betrokken

Arno van Vugt is blij dat ze dit voor het Thomashuis konden doen. “Het was de eerste keer dat ik een cheque namens de Rabobank mocht overhandigen”, vertelt hij. “Ik kende het begrip Thomashuis wel, maar had verder geen link met het huis in Den Bommel. Het is echt zo mooi om te zien dat je er mensen heel blij mee maakt. Bovendien heeft het in dit geval ook direct resultaat. Ik vind het fijn dat we op deze manier wat konden bijdragen. Dat is ook precies de reden dat ik lid ben geworden van de jongerenraad: iets doen voor de maatschappij. Zo doe ik ook mee met het project ‘Money matters’ van de jongerenraad. Dan gaan we langs middelbare scholen om via een PowerPoint presentatie de leerlingen wegwijs te maken in de financiële uitdagingen die op ze afkomen als ze gaan studeren. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, maar ik zie het zeker ook als een enorme toegevoegde waarde aan mijn studie aan de HAS in ’s Hertogenbosch.”

Uit de krant