Afbeelding

Aantal coronabesmettingen neemt af

Algemeen 641 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het komt niet vaak voor, maar gisteren (donderdag) was er geen enkele mutatie te melden op de kaart van CuraMare. Er waren dus nergens nieuwe opnamen, ontslagen of overledenen te melden.

Door Erwin Guijt

De dag ervoor (woensdag) overleden nog twee patiënten in het ziekenhuis aan de gevolgen van het virus, en de dag daarvoor één patiënt. Het aantal sinds 1 september jongstleden overleden patiënten in het Van Weel staat hiermee op 21, bijna net zoveel als de periode van het begin van de coronacrisis tot 31 augustus. Op het moment van schrijven liggen er nog 12 mensen in het ziekenhuis. In Nieuw Rijsenburgh worden nog drie mensen verpleegd, in het Spectrum nog één.

Ondanks het relatief hoge aantal overlijdens afgelopen week gaan de nieuwe besmettingscijfers de goede kant op: er is duidelijk een teruglopende lijn te zien (zie tabel). Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond werden er in week 47 op het eiland 695 coronatesten afgenomen, waarvan er 62 positief waren. Volgens de cijfers van het RIVM zijn er gisteren 9 mensen positief getest.

Uit de krant