Logo eilandennieuws.nl

Gezinnen met ernstig ziek kind krijgen verwenweekend op RCN Vakantiepark

OUDDORP – In deze covid-19-periode staat er in december een hartverwarmende actie van Stichting Gaandeweg en RCN Vakantieparken op het programma. Honderd gezinnen waarvan een kind kanker heeft, krijgen een compleet verzorgd weekendje aangeboden op één van de RCN Vakantieparken, waaronder park Toppershoedje in Ouddorp. Locatiemanager Roland Hoogwerf en zijn collega Anneke Kuipers coördineren het gehele project dat landelijk 9 parken omvat.

Door Jaap Ruizeveld

De coronaregels hanterend, zullen er geen grootschalige activiteiten worden georganiseerd. De gezinnen kunnen in het weekend zelf hun tijd indelen en besteden. Het management regelt het verblijf, de maaltijden en andere faciliteiten. Dat alles in kerstsfeer ingerichte bungalows. Bij aankomt op het park ontvangen de genodigden een boodschappenpakket en zijn de bedden al opgemaakt. Het is de insteek dat gezinnen echt alle tijd voor elkaar hebben. Voorzitter Jan-Joost Galesloot van de ANBI gecertificeerde Stichting Gaandeweg is blij met het aanbod van RCN. “De gezinnen zijn er dat weekeind echt even helemaal uit. Dan maakt het dat hoogspanning leidt tot ontspanning. Dit is een bijzonder gebaar van RCN Vakantieparken in deze tijd waarin ons leven in de greep is van het corona-virus en ook de toeristenindustrie het niet makkelijk heeft.”

Gericht op doelgroep

Algemeen directeur RCN Vakantieparken Riné van Dingstee stelt dat juist nu in deze pandemie ontspanning en samenzijn met je meest dierbaren ontzettend belangrijk is en dat de Stichting Gaandeweg met haar werkzaamheden en zorg feilloos aansluit bij RCN. Vakantie is tenslotte voor iedereen, zeker voor de doelgroep waartoe deze 100 gezinnen met een jonge kankerpatiënt behoren. Parkmanager Roland Hoofwerf van RCN Vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp, collega Anneke Kuipers en hun medewerkers, kijken er naar uit de gezinnen in december te mogen verwelkomen en hen een onvergetelijk weekeind te bezorgen. Over RCN, de organisatie die dit weekeindverblijf belangeloos aanbiedt, zegt de parkmanager nog dat velen niet weten dat RCN haar winstuitkering besteedt aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden. Sponsoring van het weekeindverblijf op Vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp is van harte welkom (tel.0187 682600, r.hoogwerf@rcn.nl).

Meer berichten