Afbeelding

Dames Intermezzo voorlopig koploper na 4-0 winst op Fusion Rotterdam

Algemeen 108 keer gelezen

SOMMELSDIJK – De dames van volleybalclub Intermezzo uit Sommelsdijk hebben zaterdag op bezoek in Rotterdam tegen Fusion een mooie 0-4 overwinning behaald. Het zette daarmee het goede niveau van de 4-0 winst vorige week op het eveneens Rotterdamse Volley Zuid op een zeer goede wijze voort.

In set 1 en 2 waren de Flakkeese bezoekers heer en meester in de kille Alexanderhal. Intermezzo zette met goed en enthousiast spel setstanden 10-25 en 16-25 op het scorebord. In set 3 en 4 ontstond er ondanks nette setwinsten 18-25 en 21-25 toch zo nu en dan een mindere fase waardoor Intermezzo zeker niet geheel moeiteloos de 0-4 overwinning binnensleepte.

Trainer/coach Martin Kooiman complimenteerde zijn ploeg na afloop. “Twee 4-0 winsten op rij tegen mindere tegenstanders zijn belangrijke punten voor de ranglijst. Vorig seizoen verslikten we ons nog wel eens in dit soort wedstrijden. Dit seizoen behalen we mooie overwinningen. Een grote vooruitgang dus. Maar komende donderdagavond als DVO op bezoek komt, moeten we bepaalde dingen wel beter doen om tegen hen ook te kunnen winnen’’.

Intermezzo is na 4 speelronden de verassende koploper in de 2e klasse A. Wel moet daarbij aangetekend worden dat 3 teams (DVO, Move4U en Yum) minder wedstrijden hebben gespeeld én tot nu toe minder verliespunten hebben geleden. Donderdagavond komt 1 van deze teams, het Oud-Beijerlandse DVO, op bezoek in De Staver. De wedstrijd begint om 20u30 en zal live te volgen zijn via de livestream op de Facebook pagina van VC Intermezzo.

Meisjes B1

Afgelopen speelde het meisjes B1 van Intermezzo de uitwedstrijd tegen Volley2B in Bergschenhoek. Tijdens het inspelen kreeg buitenaanvaller Maureen van den Bos vervelend een bal op haar linker duim waardoor zij in de eerste set aan de kant bleef. Intermezzo moest zijn draai vinden en liep de eerste set achter de feiten aan. Gelukkig kwamen de dames richting het einde van de set in hun spel en wilde Maureen het toch proberen. Deze wissel pakt heel goed uit en na een mooie service reeks wist Intermezzo na een setpunt tegen toch de eerste set (met 25-27) binnen te halen. Na de winst van de eerste set ging het spel echt lekker draaien en kwam er veel druk doordat de setters hun aanvallers zeer goed in positie brachten. Echter liet Volley2B dit niet op zich zitten en pareerde veel aanvallen. Maar de aanvallen van de MB1 bleven scherp en werd er met de service ook de druk op de tegenstander opgevoerd, waardoor er werd gewonnen met 4-0 (25-27, 11-25, 17-25 en 12-25). Door deze mooie overwinning staat het team MB1 van Intermezzo weer op de eerste plaats.

Uit de krant