Logo eilandennieuws.nl
Simon Groen met winnaar Piet de Vogel (Foto: pr).
Simon Groen met winnaar Piet de Vogel (Foto: pr). (Foto: )

Piet de Vogel uit Oude-Tonge wint de prijs De Kuif

MIDDELHARNIS - Onlangs werd de vijfde Grote Prijs van P.V. de Combinatie uit Middelharnis gevlogen. Er werd gekozen voor de fondvlucht vanuit St. Vincent.

De fondspecialisten hadden er maandenlang naar uitgekeken. Fondspelers zijn liefhebbers die geduld hoog in het vaandel hebben staan, maar ook bij hen raakte de kalmte beetje bij beetje op de laatste weken. Wedstrijden wilden ze, immers daar zijn ze dag in dag uit mee bezig. Met St. Vincent kon men zich geen mooiere opening van het seizoen voorstellen. De naam alléén bezorgt veel fondspelers kippenvel. Op vrijdagmiddag 13.00 uur klonk het startsignaal voor 12.152 duiven.

Met de zwoele wind waaiend vanuit het noordwesten werd het kaf al snel van het koren gescheiden. Om 13 minuten na enen de volgende dag arriveerde de snelste duif in P.V. de Combinatie, de 2-jarige duivin 1396140, op de kooi bij Piet de Vogel. Op zich geen verrassing, want ofschoon altijd rusteloos en gespannen, weet de gelouterde Oude-Tongenaar als geen ander wat winnen is.

Meer berichten