(Foto: Douane).
(Foto: Douane).

Douane vindt 5.000 kilo grondstoffen voor xtc in vrachtwagen

Algemeen 801 keer gelezen

MELISSANT - De Douane heeft afgelopen zaterdagmiddag na een controle 5.000 kilogram aan grondstoffen aangetroffen voor het produceren van xtc. De grondstoffen werden gevonden in een vrachtwagen in Melissant.

De Douane was onderweg naar het uitvoeren van een reguliere accijnscontrole. Een vrachtwagen die voorbij reed trok de aandacht omdat deze zichtbaar te zwaar beladen was. Gezien de locatie, de grensstreek, kreeg de Douane een vermoeden van vervoer van rode diesel en besloot de vrachtwagen te controleren. Daarop gaf de Douane een stopteken. De bestuurder stopte, maar vluchtte snel in de auto die voor de vrachtwagen reed.

Bij het openen van de vrachtwagen ontdekte de Douane geen rode diesel, maar 5.000 kilo aan grondstoffen voor het maken van xtc. De goederen zijn overgedragen aan de politie, die heeft de zaak in onderzoek. Na onderzoek van de Douane deed de politie naar aanleiding van de vondst in de vrachtwagen afgelopen zondag een inval in een bedrijfspand aan de Nieuweweg in Melissant. In het pand is 6000 liter vloeistof aangetroffen, die eveneens als grondstof dienen voor het maken van drugs. 

Er zijn nog geen mensen aangehouden, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Uit de krant