(Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).
(Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).

Toeristentreintjes rijden weer door Ouddorp, Middelharnis en Sommelsijk

Algemeen 4.083 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds afgelopen woensdag rijden de toeristentreintjes weer door Middelharnis, Sommelsdijk en Ouddorp. De VEERO, (recreatie)ondernemers, BIZ Middelharnis Centrum en BIZ Ouddorp, de stichting Eilandmarketing en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben de handen ineengeslagen om dit project ook dit jaar weer te realiseren.

De treintjes rijden van 10.00 tot 18.00 uur een vaste route. Op verschillende plaatsen op de route zijn haltebordjes geplaatst, om de treintjes nog meer onder de aandacht van het publiek te brengen en passagiers te kunnen laten in- en uitstappen. Er zijn de nodige maatregelen getroffen en afspraken gemaakt om het vervoeren van de passagiers binnen de coronamaatregelen plaats te laten vinden. Een rit is gratis, wel kunnen mensen een vrijwillige bijdrage geven in het treintje.

Middelharnis en Sommelsdijk

Het treintje van Middelharnis en Sommelsdijk rijdt van maandag tot en met zaterdag, voorlopig in de maanden juli en augustus. De eerste opstapplaats van de route is op het Havenhoofd in Middelharnis. Er is namelijk een directe verbinding met het schip ‘de Linquenda’, onderdeel van de Expeditie Haringvliet. Op deze manier kunnen bezoekers die hebben meegevaren met de expeditie makkelijk het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk verkennen. Na afloop brengt het treintje ook iedereen weer terug naar het strand, waar de boot weer verder gaat.

Faunapark

Het treintje stopt vanaf volgende week op donderdag en vrijdag ook bij het Faunapark in Nieuwe-Tonge. Het is mogelijk om de auto te parkeren bij het parkeerterrein van Tieleman Keukens in Middelharnis. Vervolgens kunnen bezoekers afreizen naar het Faunapark of de normale route volgen door Middelharnis en Sommelsdijk. Het treintje stopt ook bij Kinderboerderij Middelharnis, dus het is ook een leuke manier om met de kinderen er even uit te gaan.

Ouddorp

Het treintje in Ouddorp rijdt zeven dagen per week. De route gaat langs een aantal toeristische plaatsen. Zo kunnen toeristen bij een aantal campings opstappen om richting het centrum van Ouddorp te gaan, of een andere bezienswaardigheid in Ouddorp. De route start ter hoogte van Geitenboerderij De Mèkkerstee.

Wethouder Peter Feller is enthousiast over de inzet van de treintjes: “Naast het gemak voor de bezoekers, ontlasten de treintjes het verkeer in en rond het centrum en drukte op de parkeerplaatsen.”

Uit de krant