Logo eilandennieuws.nl
Leerlingen Machteld, Daniëlle, Anouk en Jasmijn van het CSG Prins Maurits uit Middelharnis krijgen finaleticket overhandigd.
Leerlingen Machteld, Daniëlle, Anouk en Jasmijn van het CSG Prins Maurits uit Middelharnis krijgen finaleticket overhandigd.

Leerlingen Prins Maurits krijgen finaleticket Vakkanjers overhandigd

MIDDELHARNIS - Leerlingen van het CSG Prins Maurits uit Middelharnis hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

Het winnende team van het CSG Prins Maurits uit Middelharnis bedacht het ‘Madanja Shirt’. De leerlingen Machteld, Daniëlle, Anouk en Jasmijn over hun idee: “We konden kiezen uit twee onderwerpen, en wij kozen voor Afrika. Een van onze meiden kwam op het idee van een shirt met lampjes, omdat het snel donker is in Afrika. We gingen werken met zonne-energie omdat overdag de zon veel schijnt!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Benieuwd wie er vandoor gaat met de Vakkanjers wisseltrofee? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Meer berichten