Logo eilandennieuws.nl

De RTM gaat weer rijden; wel reserveren

OUDDORP - Het RTM-museum aan de Brouwersdam bleef met Pasen dicht en ook rond Hemelvaartsdag. Maar gelukkig, op tweede pinksterdag gaat het museum weer open en zullen de eerste ritten van het seizoen 2020 worden gereden.

Er worden op deze dag drie ritten gereden: om 11.45 u., 13.30 u. en 15.30 u. De rit duurt een uur en op de tussengelegen stations wordt niet gestopt. Alleen bij het RTM-museum (G.C. Schellingerweg 2 te Ouddorp) kan men op de tram stappen. Bij de rit behoort gelijk een bezoek aan het museum, alleen museumbezoek zonder rit is helaas niet mogelijk.

Om mee te kunnen met een van de historische RTM-trams op die dag is reservering vooraf verplicht. Dat kan, uiterlijk twee dagen van tevoren, via ons emailadres: reserveringen@rtm-ouddorp.nl of door te bellen met het reserveringsnummer 06-13473183 tussen 9.00 en 17.00 u. Aan het loket kunnen geen kaartjes worden gekocht, de gereserveerde kaartjes worden daar alleen met pin betaald. Bij het reserveren krijgt u een vaste zitplaats toegewezen in een van de rijtuigen, die volledig ingericht zijn op de anderhalvemeter-norm.

Bij aankomst op het perron bij de stoomtram wordt u door een van de conducteurs ontvangen die u begeleidt naar de zitplaats. Tijdens de rit mag u de tram niet verlaten. In het museum is alles te bezichtigen via een vaste route. Na de rit verlaat u de remise via de zijuitgang, daarom dient u maximaal een uur voor de rit aanwezig te zijn zodat u het museum zelf kunt bezichtigen. Dat wil, als voorbeeld, zeggen dat de reizigers voor de tram van 11.45 u. pas om 10.45 u. binnen mogen. Na de rit is er geen gelegenheid meer voor het bezichtigen van het museum.“Allemaal regels, dat weten de vrijwilligers van de RTM, maar samen kunnen we het Coronavirus de baas en kunt u genieten van een ouderwetse stoomtramrit”, aldus de mensen van de RTM.

Meer berichten