Logo eilandennieuws.nl

Christiaan Blok zoekt nog altijd expositieruimte voor zijn Lego

SOMMELSDIJKEen jaar geleden deed Christiaan Blok (43) in het Eilanden-Nieuws een oproep voor een ruimte om zijn Legoprojecten te kunnen uitstallen en te exposeren. Helaas kwam daar geen bruikbare reactie op. Christiaan doet daarom nogmaals een dringende oproep via deze krant om zijn Legodroom te kunnen waarmaken. Liefst zo snel mogelijk.

Door Mirjam Terhoeve

Christiaan Blok, woonachtig in De Stove, lijdt aan spierdystrofie. Hierdoor is hij gebonden aan zijn rolstoel. Met zijn handen kan hij echter nog heel veel en zo heeft in de afgelopen jaren prachtige kunstwerken gemaakt van Lego. Bekende gebouwen als de Big Ben, de Towerbridge, het Operahuis uit Sydney en verder nog heel veel andere prachtige projecten als een treinstation, een groot reuzenrad en zelfs een achtbaan, allemaal werkend. Omdat zijn kamer in De Stove uitpuilt, hoopt hij een ruimte te vinden waar hij al zijn bouwwerken permanent kan uitstallen. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor het publiek. “Het zou een leuk uitstapje kunnen worden voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen”, meent Christiaan. “Wie heeft er immers niet met Lego gespeeld in de kindertijd of zelfs daarna nog?"

Christiaan hoopt dat hij op zeer korte termijn iets zal vinden. “Mijn vader, die mij altijd helpt en steunt met deze hobby, is ernstig ziek en kan helaas niet meer genezen”, legt hij uit. “Het was ook zijn grote droom dat er voor mij een Legotentoonstelling zou kunnen worden gerealiseerd. Het zou dus geweldig zijn als hij dat nog mee kan maken. Daarom hoop ik dat er een bedrijf, instantie, overheidsinstelling of particulier is die een ruimte beschikbaar heeft. Het kan een leuke (slecht weer)attractie worden op het eiland voor bewoners en bezoekers. Misschien kunnen we daar ook de activiteiten van onze Soos in de Stove aan anderen aanbieden of onze gemaakte spulletjes uitstallen. We hebben echt zoveel leuke plannen, maar helaas nog steeds geen ruimte. Wie o wie weet of heeft iets voor ons?"

Instanties, bedrijven of particulieren, die een ruimte beschikbaar hebben, kunnen contact opnemen met Christiaan via ckrgblok@gmail.com of 06-25124542.

Meer berichten