Foto's: Politie Rotterdam.
Foto's: Politie Rotterdam.

Stellendamse schipper vist menselijke resten op

Algemeen 1.572 keer gelezen

STELLENDAM - De schipper van een Stellendamse kotter had trof vorige week een wel heel bizarre vangst aan in zijn netten. Daar zaten enkele menselijke lichaamsdelen in. Gisteren gaf de politie foto's vrij van de bijbehorende kledingstukken.

In het net werden onderbenen, een stuk ruggengraat en een restant van een bovenbeen aangetroffen. De schipper meldde de vondst bij de politie en vorige week kwamen rechercheurs van de Forensische Opsporing om de lichaamsdelen op te halen voor onderzoek. "Het lijkt erop dat de delen niet langer dan een jaar in het water hebben gelegen", aldus de politie. "Er zaten ook twee schoenen en een spijkerbroek met een riem in het vissersnet. In de schoenen zaten nog twee voeten met sokken. De rechercheurs gaan dit in een speciale ruimte onderzoeken. Alles wordt schoongemaakt in de hoop dat mensen de kleding en/of schoenen herkennen."

De spullen zijn toonbaar gemaakt en door de politie Rotterdam online gezet in de hoop dat mensen de kledingstukken herkennen en het slachtoffer geïdentificeerd kan worden. "De schoenen zijn van het merk Skechers en de broek en sokken van Levi’s. Hoe verdrietig dit ook is, zo belangrijk is het voor nabestaanden van vermiste personen om iets te weten te komen. Daarom vragen we jullie hulp", aldus de politie in een oproep. De kledingstukken zijn te zien op de Facebookpagina van de politie Rotterdam. Mensen die iets herkennen van de spullen of informatie hebben die voor de Forensische Opsporing van belang is, kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Uit de krant