Logo eilandennieuws.nl

Alle campings op Goeree-Overflakkee moeten dicht

REGIO - Alle campings op Goeree-Overflakkee moeten dicht om recreatief gebruik tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Ahmed Aboutaleb van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (waar het eiland onder valt) vrijdag besloten.

“Mijn oproep is: blijf thuis. Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus voorkomen. Het is onverantwoord om naar deze plekken te komen voor recreatie. Neem de maatregelen serieus”, licht Aboutaleb zijn besluit toe.

Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken worden sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden gesloten omdat in deze gebouwen de 1,5 meter afstand in de meeste gevallen niet kan worden aangehouden. Ook is de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf niet toegestaan. Een uitzondering hierop geldt voor permanente bewoning, vaste plekken en gebruik door seizoenarbeiders.

De burgemeesters van de kustgemeenten in de regio zijn blij met het besluit en onderschrijven de noodzaak hiervan. Ook worden personen die een vaste plek op campings huren, gevraagd thuis te blijven en in deze periode geen gebruik te maken van hun vaste locatie.

Veel campings en andere recreatieparken op Goeree-Overflakkee hadden in afwachting van de besluitvorming zelf al maatregelen genomen.

Meer berichten