Afbeelding

Ziekenhuis Dirksland beperkt afspraken zo veel mogelijk

Algemeen 2.093 keer gelezen

DIRKSLAND - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland beperkt vanaf dinsdag de afspraken zo veel mogelijk in verband met de bestrijding van het coronavirus. 

"Afspraken zullen - waar mogelijk - worden omgezet in telefonische consulten, beeldbellen of worden uitgesteld", aldus CuraMare in een update op haar website. "Als het niet noodzakelijk is, hoeft u op dit moment niet naar het ziekenhuis te komen. Het wijzigen van een afspraak gebeurt uiteraard alleen als dat medisch verantwoord is. De behandelend arts beoordeelt of de afspraak op de polikliniek noodzakelijk is. Noodzakelijke afspraken zijn bijvoorbeeld spoedzorg, behandelingen van patiënten met kanker of patiënten waarbij een verdenking is van kanker of een andere levensbedreigende ziekte."

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis laat weten er uiteraard alles aan te doen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. "Wij proberen onze patiënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen. Daarin volgen wij de landelijke richtlijnen en adviezen van het RIVM en de GGD. Het wijzigen en uitstellen van afspraken in het ziekenhuis doen wij om contacten te beperken, medewerkers beschikbaar te houden voor de zorg voor ernstig zieke patiënten en om ons voor te bereiden op de mogelijk toenemende zorgvraag. Uw behandelend arts beoordeelt of een afspraak uitgesteld wordt of omgezet kan worden in een telefonisch consult, beeldbellen of app-contact."

Patiënten wiens afspraak wordt uitgesteld, worden hierover gebeld of ontvangen een brief als de afspraak wat verder in de toekomst is. Dit geldt ook voor mensen bij wie iets aan een afspraak of onderzoek verandert en als de afspraak omgezet wordt in een telefonisch consult of beeldbellen. "Voor beeldbellen en app-contact gebruiken wij de BeterDichtbij app. Met de BeterDichtbij app kunt u veilig en laagdrempelig contact onderhouden met uw zorgverlener."

Voor patiënten die niet worden gebeld en geen brief ontvangen, geldt dat afspraak op het afgesproken tijdstip gewoon doorgaat. "Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zet alles in het werk om goede zorg te blijven leveren en vraagt u daarbij te helpen door ons alleen te bellen als het dringend is."

Voorbereiden op app-contact of beeldbellen kan door alvast de BeterDichtbij app op de telefoon te installeren. "Pas na contact met de polikliniek kunt u via een beveiligd gesprek appen en beeldbellen met uw zorgverlener. Meer informatie over de BeterDichtbij app is te vinden op www.curamare.nl. mensen zonder mobiele telefoon en/of (goede) internetverbinding, kunnen hulp vragen van familie, naasten of mantelzorger."

Uit de krant