Logo eilandennieuws.nl
Foto: Frank Eerland

Kinderen met Down, autisme en ADHD kunnen zich aanmelden voor Surfkaravaan

OUDDORP - In het voorjaar start het nieuwe seizoen van Het Surf Project in Ouddorp bij Surfschool Surfkaravaan. Wederom mogen kinderen met Down, autisme en ADHD de golven trotseren als ware surf dudes en dudettes!

Ze krijgen drie tot zes golfsurflessen van gecertificeerde instructeurs en bevlogen vrijwilligers. Plezier en veiligheid staan hierbij voorop. Van deze ervaring groeit het zelfvertrouwen en zo de eigenwaarde. Belangstelling? De inschrijvingen zijn geopend. “Sinds ik kan surfen voelt het alsof ik meer bij deze wereld hoor!” aldus een deelnemer.
Het Surf Project geeft op vier locaties langs de Nederlandse kust golfsurfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar). Plezier en veiligheid staan daarbij voorop. Surfen is een stoere sport met een positief imago waar deze kinderen gewoonlijk niet snel mee in aanraking komen. Het Surf Project maakt dit wel mogelijk in een positieve en aangepaste omgeving.
In kleine, overzichtelijke teams krijgen de kinderen les van gecertificeerde instructeurs en persoonlijke begeleiding van bevlogen vrijwilligers. Iedereen is zichzelf en iedereen geniet enorm van elkaar en van de golven. Deze intense ervaring heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen en alle betrokkenen.
Ook zorgprofessionals die werken met de doelgroep zijn enthousiast over het Surf Project.
“Ze werden zo heerlijk normaal behandeld. Maak je vaak anders mee. Je hoort er helemaal bij zoals je bent.” Aldus een ouder.

Aanmelden

Afgelopen seizoen kregen in totaal ruim 100 kinderen surfles, van 185 vrijwilligers, op vier locaties aan de Nederlandse kust. Ook komend seizoen zijn er in Oudorp een paar plekken beschikbaar. Wil je jouw kind aanmelden? Zie https://www.surfproject.nl/aanmelden/.

Meer weten?

Meer weten over dit project? Zie www.surfproject.nl of www.facebook.nl/SurfProjectNL.

Aanmelden als vrijwilliger? Zie https://www.surfproject.nl/vrijwilligers/

Meer berichten