Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Broodbutler levert vers brood aan huis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een website waarop ambachtelijk brood kan worden besteld en het vervolgens de volgende dag vers geleverd krijgen, ook als er niemand thuis is. Tegenwoordig kan dit allemaal via de Broodbutler. Eilanden-Nieuws sprak met Frank Post en Alain Manders, twee ondernemers die de website Broodbutler.nl hebben opgezet.

Tekst: Rody Vlietland

"Het idee van Broodbutler is ontstaan nadat we zelf een probleem ondervonden toen we op onszelf gingen wonen." Vertelt Frank. "Als je vers brood van de bakker wil dan moet je er vroeg bij zijn, als je namelijk later op de dag komt zijn de schappen vaak al leeg. Je bent gebonden aan de tijden van de bakker. Alain en ik vonden dat dit anders moest kunnen. Er zijn veel mensen die druk zijn met hun werk of mensen die slecht ter been zijn, hierdoor hebben ze geen tijd, of kunnen gewoonweg niet naar de bakker."

Broodbutler werkt samen met bakkers op Goeree-Overflakkee. De bakkers bakken het brood, de Broodbutler regelt de rest, ze bieden de website waar het brood besteld kan worden, en zorgen ervoor dat de broden worden bezorgd. Als mensen hun brood voor 13.00 uur bestellen, dan wordt het brood de volgende dag bezorgd. Frank: "Met deze onderneming maken we het leven van de consument niet alleen gemakkelijker, ook bieden we bakkers een kans om hun gebied te vergroten. Het is dus een win-winsituatie voor zowel de consument als de bakker!"

Oliebollendrukte

Alain vertelt verder: "We wilden ons idee eerst goed uitwerken voordat we begonnen met de onderneming, de naam Broodbutler kwam eigenlijk direct al naar voren tijdens onze eerste gesprekken. Een Butler staat voor service en gemak, en aangezien het product wat wij aanbieden brood is, was de naam snel gekozen. Op 13 december zijn we live gegaan. We hebben nu al een aantal vaste klanten op onze website. Oudjaar was voor ons ook heel druk dankzij alle oliebollen die we moesten bezorgen."

Frank: "We hebben twee bakkers die vast met ons samenwerken, Bakkerij Koese uit Sommelsdijk en Oude-Tonge en Lekker Gebakken uit Den Bommel. Verder hebben we ook nog een aantal bakkers achter de hand om grote hoeveelheden aan bestellingen op te kunnen vangen, de schappen van onze website zijn nooit leeg."

De twee ondernemers hebben ook een oplossing als er niemand thuis is op het moment van bezorgen, namelijk de Broodbutler-Box. Dit is een afgesloten doos waarin het brood vers blijft als het buiten op een afgesproken plek staat. De Broodbutler-Box kost 4,95 euro aan statiegeld. Alain: "als de doos weer mee teruggenomen wordt dan krijgt de klant die vijf euro weer terug."

Tuindorp

Alain: "We gaan binnenkort samenwerken met woonzorgcomplex Tuindorp in Den Bommel. Er zijn ouderen die niet goed met een computer om kunnen gaan, en daarom ook niet op onze website kunnen bestellen. We zorgen dus voor bestellijsten voor de bewoners van het woonzorgcomplex, die zij vervolgens in kunnen vullen. Deze bestellijsten halen we op, en de volgende dag brengen we het verse brood aan de bewoners van Tuindorp" Frank vult aan: "Wij vinden het leuk dat we iets voor de ouderen kunnen betekenen, de bewoners van Tuindorp waren erg enthousiast. We hopen dan ook op korte termijn iets te kunnen betekenen voor de andere woonzorgcomplexen op Goeree-Overflakkee". Alain en Frank geven ook aan dat ze benaderd mogen worden als er interesse is door een ander woonzorgcomplex.

Toekomstplannen

Toen de heren werden gevraagd wat hun plannen waren voor het komende jaar vertelden ze: "Ons doel voor 2020 is om afnemers te hebben over geheel Goeree-Overflakkee, en misschien zelfs in regio's daarbuiten te proeven. Ook willen we nieuwe ideeën inbrengen zoals een track-systeem en een service dat herhaaldelijke bestellingen aanbiedt, zodat onze klanten kunnen volgen waar hun brood blijft en standaard op aangegeven dagen hun brood geleverd krijgen. De onderneming verloopt op dit moment boven verwachting, daarom zijn we ervan overtuigd dat onze doelstellingen voor komend jaar behaald gaan worden. Onlangs zocht een slager met ons contact op met de vraag of wij ook zijn producten konden bezorgen. Op het moment focussen wij ons nog alleen op het brood, maar we hebben wel al plannen voor later!"

Bestellingen plaatsen

Dagelijks kan er vers brood via de website www.broodbutler.nl worden besteld. Als de bestelling voor 13.00 uur geplaatst wordt dan staat de bezorger de volgende dag al voor de deur. Meer informatie over Broodbutler is te vinden op de website. Als er vragen zijn (voor eventuele samenwerkingen) kan er gemaild worden naar info@broodbutler.nl.

 

-

 

Meer berichten