Logo eilandennieuws.nl
De gemeente had vergunning verleend voor vier vreugdevuren. Op andere locaties zijn de vuren gedoofd door de brandweer.
De gemeente had vergunning verleend voor vier vreugdevuren. Op andere locaties zijn de vuren gedoofd door de brandweer. (Foto: )

Jaarwisseling zonder grote incidenten

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op het eiland is oud en nieuw zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Burgemeester Grootenboer-Dubbelman: "Langs deze weg wil ik de inwoners bedanken voor het meewerken aan een veilig en ordelijk verloop van de jaarwisseling."

Tekst: Martijn de Bonte

Op verschillende plaatsen op het eiland werden er buitenbrandjes gesticht. De gemeente laat weten dat die in goed overleg tussen de politie en de brandweer zijn geblust. Er ontstond ook brand op het dak van de Dorpstienden. De brand werd door de brandweer met behulp van een hoogwerker geblust.

Feest goed verlopen
Niet alleen de gemeente, ook de politie laat weten dat de jaarwisseling op het eiland zonder grote incidenten is verlopen. Wat wellicht een bijdrage heeft geleverd aan het rustige verloop zijn de feesten die werden georganiseerd. Dit jaar was er niet alleen in De Staver in Sommelsdijk een feest, maar voor het eerst werd er ook een feest georganiseerd in Goedereede. Het feest in een grote tent naast de brandweerkazerne werd druk bezocht en is volgens de gemeente goed verlopen.

Toezicht BOA's
Nieuw dit jaar was het intensieve toezicht door BOA's in Nieuwe-Tonge, Goedereede en Ooltgensplaat. Vanaf 16 december waren er dagelijks toezichthouders aanwezig in deze drie kernen. Het doel van de pilot was om overlast en vandalisme terug te dringen. De gemeente laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de resultaten van deze nieuwe aanpak.

Schade door vandalisme
Vorig jaar bedroeg de schade na de jaarwisseling tachtigduizend euro. Ook nu is er tijdens Oud en Nieuw schade aangericht door vuurwerk en vandalisme. Zo moest een flink aantal prullenbakken en verkeersborden het ontgelden. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente aanstaande dinsdag zal de burgemeester de balans opmaken. Op de vraag of er plannen zijn om in de toekomst vuurwerkvrije zones in te stellen op het eiland of een gemeentelijke vuurwerkshow te organiseren reageert de woordvoerder: "Daar kunnen we nu nog niets over zeggen. Dit is afhankelijk van de evaluatie van de jaarwisseling."

Meer berichten