Afbeelding

Kinderen zingen voor bewoners van Westvoorne

Algemeen 316 keer gelezen

GOEDEREEDE – Met een lichtgevende kerstmuts op het hoofd trokken de basisschoolleerlingen van o.b.s. Buten de Poorte woensdagochtend om kwart voor elf richting de senioren die in Westvoorne wonen. De lagere groepen liepen voorop, waarna de hogere klassen volgden.

Tekst en foto's: Rody Vlietland

Eenzaamheid bij ouderen is een groot probleem in ons land. Volgens het Nationaal Ouderenfonds voelt namelijk meer dan de helft van de ouderen zich eenzaam. Daarom hadden de leerlingen van Buten de Poorte een verrassing voor de bewoners van het appartementencomplex.

De leerlingen zongen het "Buten de Poorte-lied" voor de bewoners. Één van de bewoners vond het optreden van de kinderen zo leuk dat ze enthousiast mee begon te klappen. Na het lied deelden de kinderen zelf versierde glazen potjes uit aan de aanwezige senioren, zodat ze een kaarsje kunnen aansteken tijdens de kerstdagen.

Één van de juffen van de school vertelde: "We hadden twee jaar geleden met de gehele school kerstkaarten gemaakt voor het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds stuurde vervolgens deze kaarten op naar de eenzame ouderen in Nederland. Dit jaar willen we het nog iets persoonlijker maken. Daarom komen we met alle leerlingen op bezoek om een zelfgemaakt presentje te overhandigen aan één van de bewoners."

Lachend zaten de bewoners van Westvoorne op hun stoel en maakten een praatje met de leerlingen die hen het presentje overhandigden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant